Ana Brnabić: Šteta u EPS koštaće manje nego restrikcije 2012. godine

Vesti iz Srbije i regiona

“Danas mediji to mogu da pitaju, slobodniji su, mogu da traže odgovornost, tada to nije bilo moguće”, rekla je Brnabić.

EOGRAD – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se još ne zna koliko će državu koštati energetski problem koji se nedavno dogodio u termoelektrani u Obrenovcu, ali da je to mnogo manje nego 2012. godine kada smo imali restrikcije struje za privredu.

“Svakako računamo koliko nas košta sve ovo što se dešava. Da je završeno nije, ali verujem da ćemo na kraju zime videti kako smo prošli u svemu ovome. Za sada mogu da kažem da košta mnogo manje nego 2012. godine kada smo imali restrikcije struje za privredu i kada nas je dan koštao stotine miliona evra”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Premijerka Srbije o incidentu u Šapcu: Institucije rade svoj posao

Ana Brnabić je danas, odgovarajući na pitanje novinara da li je utvrđeno ko je tukao građane koji su protestovali na mostu u Šapcu, izjavila da se time bave nadležne institucije i da trenutno zna samo za jednu osobu koja je pretučena.

“Po svim informacijama koje imamo, znam samo za jedno lice koje je pretučeno, a to lice je pretukao (Dragan Milovanović) Crni, koji je jedan od heroja opozicije i za koga niko ne traži odgovornost zato što je valjda u redu da tučete ljude koji žele da ostvare svoja prava i da negde prođu”, rekla je Brnabić novinarima u Beogradu.

Nismo se obavezali Rio Tintu, ali bivša vlast obavezala državu

Premijerka Ana Brnabić na pitanje novinara zašto ne može potpuno da se obustavi projekat “Jadar” Rio Tinta i da li se država obavezala prema toj kompaniji pa sada ne može da povuče taj projekat, rekla da se sadašnja vlast ni na jedan način nije obavezala, ali da je prethodna vlast obavezala državu.

Brnabićeva je objasnila da je prethodna vlast od 2004. davala dozvole Rio Tintu, koji je u skladu sa zakonom i odobrenjima vlade ulagao u taj projekat i da sada država ne možemo da ih otera iz Srbije.

Za pojedine medije neki protesti bezbedni, a drugi skupovi rizični

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas, odgovarajući na pitanje novinara o rizicima održavanja organizovanih dočeka Nove godine, kazala da su za pojedine medije neka okupljanja dobrodošla i nemaju nikakav rizik, a neka druga imaju ogroman rizik i nisu dobrodošla.

Brnabić je rekla da ne može da sakrije svoje čuđenje stepenom licemerja pojedinih medija koji su, kako kaže, svaki dan kada su bili protesti pokrivali te događaje, a nijednom nisu pitali da li se organizacijom protesta dovodi u opasnost zdravlje ljudi.

Izvor:Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *