АНДРИЈА НАШ ПОНОС: Србију на Европској информатичкој олимпијади у Грузији представља и Мионичанин

Mionica

На 35. Европској јуниорској информатичкој олимпијади у Грузији, која је почела јуче и траје до 14. септембра, Србију представља и Мионичанин Андрија Николић (15), који је до сада освојио мноштво награда на такмичењима из програмирања. Као основац, такмичио се у рангу са средњошколцима и од њих био успешнији, а уз то, кад је у питању информатика Андрија је – самоук!

Пре поласка на информатичку олимпијаду, Андрији је председник Општине Мионица Бобан Јанковић поклонио лаптоп, као награду за досадашње резултате, те заставу Србије коју је понео у Грузију. У свет програмирања, Андрију је увео старији брат Александар, који такође на такмичењима из информатике постиже запажене успехе. Обојица су ученици Техничке школе у Чачку, а Андрија је на Српској информатичкој олимпијади у јуну представљао Колубарски округ и пласирао се међу четворо најбољих који представљају Србију у Грузији. Уз њега у тому су Ирина Станишић из Крагујевца, Павле Дамјановић из Крушевца и Петар Бановић из Београда.

– Вежбао сам и вредно се припремао за Олимпијаду, немам трему и очекујем добар резултат – рекао је пред полазак у Грузију Андрија. – Велики подстрек, као и до сада, биће ми мајка Светлана, отац Зоран, брат Александар, али и цела Мионица… Уз старијег брата, значајну помоћ у припремама за ово значајно такмичење пружио ми је и наставник информатике Милорад Николић из Основне школе “Милан Ракић” из Мионице. Наравно, застава Србије биће посебан подстрек на информатичкој олимпијади у Грузији.

Izvor:Novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *