Besplatna obuka skijanja na Divčibarama za najbolje đake Valjeva

Gradske vesti

Za sedamdesetoro učenika osnovnih gradskih škola, koji su na republičkim i okružnim takmičenjima ostvarili sjajne rezultate,  Grad Valjevo je obezbedio besplatno zimovanje od 15.  do 22. januara na Divčibarama.

U okviru zimovanja, učenici imaju i besplatnu obuku skijanja koju organizuje Ustanova za fizičku kulturu „Valis“, koja je započela već juče.

Prema rečima direktora UFK „Valis“ Željka Ostojića, samo dvadesetoro dece pokazalo je neki nivo poznavanja ovog sporta, dok je najveći broj dece prvi put stalo na skije.

„Snega ima sasvim dovoljno za obuku, koja se se radi na maloj ski stazi. Sa decom rade obučena i stručna lica, a proverom koja je izvršena, ustanovljeno je da samo dvadesetoro dece pokazuje neki nivo veština kad je skijanje u pitanju, dok najveći broj dece nema iskustva, a mnogi su tek sada prvi put stali na skije. Obuka je za njih besplatna i to uključuje same časove skijanja, ski pas i besplatno iznajmljivanje skija. Za decu je obezbeđen prevoz od odmarališta „Stevan Filipović“, gde su deca smeštena, do hotela „Pepa“ , tačnije do same staze i nazad. Atmosfera je dobra i deca su zainteresovana da nauče da skijaju“, kaže Željko Ostojić, direktor UFK „Valis“.

/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *