BICIKLISTIČKI PARK NA DIVČIBARAMA – OTVARANJE U AVGUSTU

Gradske vesti
Izgradnja dve biciklističke staze nadomak Crnog vrha na Divčibarama dobro napreduje, uprkos vremenskim uslovima, koji ne pogoduju radovima, rečeno je u Turističkoj organizaciji Valjevo (TOV). Po rečima Ane Marković,  direktorke  TOV, rok za završetak radova je 2. avgust ove godine.
“Pripremni radovi za Biciklistički park na Divčibarama počeli su lane u novembru. Park čine dve staze, plava i žuta, dužine po tri kilometra, istočno i zapadno od ski-staze na Crnom vrhu.
Sredstva za izgradnju su obezbeđena putem konkursa Ministarstva turizma u visini od 11 miliona dinara i uz pomoć Grada Valjeva sa 3 i po miliona dinara. Izvođač radova je “VA-gradnja 2007. d.o.o”. U podnožju Crnog vrha biće biciklistički poligon, površine 500 kvadratnih metara, dok će biciklisti stizati na početak staze žičarom sa prikačenim biciklima. Za ljubitelje rekreacije u prirodi i na čistom vazduhu, Biciklistički park predstavljaće poseban izazov u sticanju novih sportskih iskustava.”- kaže Ana Marković.
Za sada još nije poznato kad će Biciklistički park formalno biti otvoren. Nezvanično, to može da se dogodi na početku Mountain music fest-a (MMF), koji se održava od 11. do 13.avgusta na Divčibarama. Pošto je MMF međunarodni festival muzike, koji uključuje i druge sadržaje za decu i omladinu, Gradsko veće je ocenilo da bi ovaj muzički festival trebalo da bude uvršten u manifestacije od značaja za grad Valjevo. Usvajanje odluke Gradskog veća, za čije ostvarenje će biti izdvojeno dva i po miliona dinara iz gradskog budžeta, očekuje se na sledećoj sednici Skupštine grada.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *