Bizerba – Dan dobavljača

Gradske vesti

Компанија „Bizerba Production & Tech center” доо Ваљево у сарадњи са Регионалном привредном комором Колубарског и Мачванског управног округа одржала je Бизерба Дан добављача у великој сали Градске управе Ваљево. Велики број представника малих и средњих компанија која се баве производњом у области метало-прерађивачке индустрије и пластике се одазвало и присуствало овом догађају.

Компанија Бизерба оснаована је 1866. године у Балингену у Немачкој, где се и данас налази званично седиште ове милтинационалне корпорације која послује у 120 земаља широм света и запошљава преко 4500 радика. У Ваљеву, компанија Бизерба послује од фебруара 2021. године, до сада је инвестирано преко 33 милиона евра и очекује се да ускоро фабрика која ће производити мерне уређаје – ваге, отпочне са радом уз запошљавање 305 радика у почетној фази.

Скуп је отворила директорка регионалне коморе, Весна Кудић, истичући изузетан значај сусрета потенцијалних добављча са представницима компаније Бизерба за развој малих и средњих предузећа, која чине окосницу Колубарског и Мачванског управног округа. Испред компаније Бизерба скуп су поздравили представници матичне компаније, као и Марина Цвијетић, директорка фабрике у Ваљеву.

У првом делу скупа, одржана је презентација о компанији Бизерба, историјату и развоју ове светске комапније, као и о развоју пројекта изградње и покретања фабрике у Ваљеву. Велику пажњу привукла је презентација процеса освајања и избора нових Бизерба добављача у којој је представљен детаљан приказ комплетног пута од првог пословног контакта до финалног уласка у круг добављача, што укључује бројне контроле квалитета, производног процеса, стандарда у пословању итд.

Најзанимљивији део Бизерба Дана добављача била је презентација у форми мини сајма готових производа као и представљање узорака репроматеријала са панел дискусијом на тему ”Сарадња локалних малих и средњих  компанија са Бизербом – постаните Бизерба добављач”. У овом делу, представници домаћих фирмi имале су прилику да се упознају са позицијама и техничким нацртима компоненти које ће бити понуђене локалним добављачима. Домаће фирме које се покажу као способне да испрате све захтеве везане за квалитет, количине, рокове испоруке који се од њих буду захтевале, моћи ће да унапреде своје пословање производњом делова за малопродајне ваге за Бизербину фабрику у Ваљеву, као и да постану део породице Бизербиног глобалног ланца снабдевања.

Izvor:RPK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *