Bogata turistička ponuda i gradovi u gostima

Gradske vesti
Tokom prva dva dana 36. Tešnjarskih večeri, naš Grad su posetili i predstavili svoju bogatu turističku ponudu turističke organizacije Trebinja, Banja Luke, Kikinde, Čačka, Malog Zvornika, Mionice i Krupnja.
„Veliki broj turističkih organizacija se odazvao pozivu da predstavi svoju turističku ponudu i pored loših vremenskih uskova, drage kolege su došle da ispoštuju i da na ovom najvećem festivalu u našem kraju prezentuju svoju turističku ponudu. Ove godine kao i prethodnih godina imamo i radionice starih zanata,grnčariju, vez. Vreme nam nije dozvolilo da organizujemo sve u punom kapacitetu, ali mi smo se potrudili da zaista ispoštujemo sve što je planirano u programu Tešnjarskuh večeri. Takođe, imamo konkurs za najlepše dvorište,balkon i izlog, a 7. avgusta je proglašenje pobednika. Festival rakije i vina će se održati 9. avgusta ispred Centra za kulturu. Cilj cele te manifestacije jeste da promovišemo naše destilerije, naše vinarije, da predstavimo naš kraj kvalitetno i da promovišemo sve te vredne ljude, koji će u oviru samog festivala biti još vidljiviji.
Što se tiče dolaska drugih turističkih organizacija, cilj je međusobna razmena i promocija. Mnogo veća je mogućnost da različite destinacije ponudimo našim sugrađanima, da se upoznaju sa drugim manifestacijama, gradovima i da ovo leto kvalitetnije provedu. Dosta je manifestacija i to je jako bitno za turiste. Mi imamo dugogodišnju saradnju sa ovim turističkim organizacijama, posećujemo se, pomažemo, naše izlagače šaljemo na njihove manifestacije, oni dolaze na naše i to je odlična saradnja koja je u usponu“, poručila je Ana Marković, direktorka TO Valjevo.
Iz Turističke organizacije Kikinda su poručili da ovo nije prvi put da dolaze u Valjevu i da su prezadovoljni saradnjom sa TO Valjevo.
„Želela bih da se zahvalim TO Valjevo što su nas pozvali. Mi ovde dolazimo nekoliko godina za redom i mogu slobodno da kažem da se osećamo kao kod kuće. Imamo izuzetno lepo saradnju. Oni često dolaze kod nas i mi im ovim putem uzvraćamo posetu. Ove godine smo ponovo došli, kako bi vaše sugrađane i sve posetioce manifestacije pozvali na 38. Dane ludaje u Kikindi. Zaista,ovo je jako dobar način da se vaši sugrađani pozovu kod nas na manifestacije, da izlažu neke svoje prozvode i da se pojave sa svojom turističkom ponudom. Mi smo vrlo zadovoljni saradnjom i radimo na tome da bude još bolja i kvalitetnija“, kazala je Tatjana Vuković iz TO Kikinda.
Davor Borojević iz TO Banja Luka je tokom boravka u Valjevu pozvao sve građane Valjeva da posete Banja Luku i takođe izrazio zadovoljstvo saradnjom, koja je kako i sam kaže, iz godine u godinu sve jača.
„Tokom boravka u Valjevu, želimo da se predstavimo u najboljem svetlu. Banja Luka obogaćuje turističku ponudu, što je svakako vidljivo po broju turista koji nam dolaze. Banja Luka je administrativni centar Republike Srpske, turistički centar i ima izuzetno bogatu ponudu tokom cele godine. Poziv svim građanima Valjeva da posete Banja Luku, jer imaju mnogo razloga za to. Saradnja između TO Valjevo i Banja Luke mogu slobodno reći da je vremenom sve bolja, iz godine u godinu raste i jača, naravno na obostrano zadovoljstvo“, poručio je Borojević.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *