Borba protiv divljih deponija u opštini Lajkovac

Lajkovac

Opština Lajkovac i njeno Javno preduzeće za obavljanje komunalnih delatnosti „Gradska čistoća“ najavljuju intenzivniju borbu protiv divljih deponija. Iako komunalno preduzeće periodično pokupi otpad sa smetlišta pored lokalnih puteva, na ivici šuma, u potocima i uvalama itd, nesavesni pojedinci i dalje na iste lokacije dovlače i bacaju otpad. S obzirom na period godine u kojem vegetacija miruje, divlja đubrišta postala su uočljivija i predstavljaju ruglo naše opštine.

„Gradska čistoća“ poziva građane opštine Lajkovac da se priključe borbi protiv divljih deponija i da prijave svako veće smetlište na telefon 014 3431 194. Komunalno preduzeće će ukloniti otpad sa tih mesta i postaviti table sa odgovarajućim porukama. Organizovano odvoženje otpada stalno se proširuje, tako da se meštani u selima mogu javiti na isti telefon Gradske čistoće kako bi ekipe prezumale otpad iz kanti – usluga odnošenja četiri puta mesečno iznosi 600 dinara po kanti.

Opština Lajkovac i Gradska čistoća će uskoro započeti edukaciju najmlađih sugrađana, u vrtiću i osnovnim školama, o značaju pravilnog uklanjanja smeća. Takođe će pojačati saradnju sa komunalnom inspekcijom Opštine Lajkovac, kako bi bili kažnjeni oni koji budu primećeni i prijavljeni da bacaju otpad na mesta koja nisu predviđena za to, čime ugrožavaju životnu sredinu.

Obaveštavamo da se gradska deponija nalazi pod video nadzorom, zbog povremenog slučajnog i namernog paljenja smeća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *