BOŽIĆNO SEOCE

Gradske vesti
Trodenevna manifestacija za decu  “Božićno seoce 2023.” biće priređena 5. 6. i 7. januara na platou ispred Hrama, kao praznični poklon mališanima eparhije valjevske, Grada Valjeva i Turističke organizacije Valjevo za najradosniji hrišćanski praznik Božić.
Manifestacija počinje u četvrtak, 5. januara otvaranjem Božićnog bazara u 10 sati. U podne je pozorišna predstava “Nova godina u Malom kraljevstvu” u izvođenju Dečjeg pozorišta “Jelenica” iz Beograda. Posle večernjeg bogosluženja u Sabornom hramu, od 17sati i 45minuta  je koncert učenika Muzičke škole “Živorad Grbić” u Valjevu, a od 18 sati je koncert “Abraševića”.
Na Badnji dan, 6.januara je  svečano bogosluženje i nalaganje badnjaka je od 16 sati. Najlepše Božićne pesme pevaće Dečji crkveni hor “Emanuil” i vokalno-instrumentalni sastav “Poliptih”. Kulturno -umetnički program na Badnji dan biće završen raskošnim vatrometom.
Manifestacija se završava u subotu, 7.januara ,na Božić,  ponoćnim i jutarnjim bogosluženjem u Sabornom hramu i liturgijom u crkvi sv. Nektarija, s pošrtkom u 8 sati.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *