Britanska kompanija “DS Smith” preuzima fabriku ambalaže “Bosis” u Valjevu

Gradske vesti

Britanska multinacionalna kompanija “DS Smith” saopštila je da je zaključila ugovor o preuzimanju društva za proizvodnju ambalaže Bosis u Srbiji.

To preuzimanje dopunjuje postojeće poslove “DS Smith”-a u vezi sa proizvodnjom ambalaže u Istočnoj Evropi, navedeno je u saopštenju, kao i da je “Bosis” pogodan za strategiju ove kompanije koja se fokusira na klijente sa potrebama robe široke potrošnje.

Preuzimanje će biti sprovedeno sticanjem udela valjevskom “Bosis”-u i očekuje se da će biti završeno u drugoj polovini poslovne godine “DS Smith”-a.

Izvršni direktor “DS Smith” Majls Roberts izavio je da iz kompanije primećuju značajan rast potražnje za održivom ambalažom i zamenom plastike u Istočnoj Evropi, a posebno u Srbiji.

– Ova nova investicija će podržati našu srednjoročnu i dugoročnu strategiju kao i ambicije rasta širom” DS Smith” istočnog regiona – rekao je generalni direktor “DS Smith”-a za Istočnu Evropu Rajner Šlatman.

On je istakao da će ovim proširenjem bolje moći da pružaju podršku klijentima u ciljevima zaštite životne sredine.

Zamena plastike je ključna oblast za “DS Smith”, a poslovanje je nedavno dostiglo prekretnicu od preko 762 miliona jedinica zamenjene plastike od marta 2020. godine, piše u saopštenju.

Posle preuzimanja “Bosis”-a, “DS Smith” će imati ukupno 20 fabrika i više od 7.000 zaposlenih u Istočnoj Evropi.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *