BRNABIĆEVA ODGOVORILA OPOZICIJI: Važnije im je da je kamera na njima, nego odgovornost za izgovorene reči

Najnovije vesti Vesti iz Srbije i regiona

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć da se različite paradoksalne situacije mogu videti samo u Srbiji, kao i da predstavnike nekih organizacija i deo opozicije krasi potpuno odsustvo odgovornosti za izgovorenu reč.

Ona je gostujući u emisiji Hit tvit izjavila da je iznenađena lakoćom neodgovornosti koju pojedini članovi organizacija pokazuju u svojim javnim nastupima.

– Ono što mi je zanimljivo jeste stepen površnosti Save Manojlovića, koji se potpuno uklapa u stepen površnosti njegovih kolega iz „organizacija civilnog društva i nevladinog sektora” koji su u stvari političari, ali još uvek nisu osnovali svoju stranku. Vi dozvolite sebi da vodite debatu o oblasti za koju ne znate ni koliko zakona ima, a ne šta u njima zaista piše. Vođe tih organizacija i jedan deo političara u opoziciji krasi potpuno odsustvo odgovornosti za izgovorenu reč – rekla je premijerka.

Brnabićeva se dotakla i protesta koji se organizuju u našoj zemlji i navela nekoliko paradoksalnih primera na kojima se vidi da te proteste ne čine ljudi okupljeni oko zajedničkog cilja ili ideje.

– Protestujete protiv malih hidroelektrana, ali vam je desna ruka čovek koji je izdavao dozvole za te male hidroelektrane. Onda on kaže jeste, ali tad nisam znao da imaju tako negativan efekat. On je i kasnije sedeo u toj revizionoj komisiji, i nikada državi nije vratio novac, zato što je sedeo u komisiji i odlučivao o nečemu za šta je na kraju sam čovek rekao – da ne zna. Mi imamo proteste za zaštitu životne sredine sa učesnicima u bundi od nerca. Od Kreni-promeni u dva koraka dođete do kreni-okreni i da na protestu ispred predsedništva za zaštitu životne sredine okrećete prase. Ja mislim da čelnici organizacija koje ih finansiraju nisu mogle da veruju svojim očima šta vide. Bitno je samo da je kamera tu, da vas vide, da vi onda nešto napišete na Tviteru – rekla je Brnabićeva.

Premijerka je istakla da su organizacije i opozicioni pokreti ovakvim delovanjem sami sebe uništili.

– Na kraju krajeva, ko će ozbiljan da glasa za nekog ko je protiv malih hidroelektrana, a protestuje sa čovekom koji izdaje dozvole za njihovu izgradnju? Neko ko se bori sa čist vazduh, ali ne gasi cigaretu? To je paradigma jednog dela naše opozicije. Oni nemaju nikakvu ideju već sve što se dešava u ovoj zemlji pokušavaju da zloupotrebe.  Mislim da će građani koji se zaista bore za neke svoje ideje zaista početi da proteruju predstavnike opozicije sa svojih skupova koji su tu samo da bi dobili neki politički poen – zaključila je Brnabićeva.

Izvor:Novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *