Foto Bošković

Brza saobraćajnica dovodi u Valjevo strane investitore

Gradske vesti Najnovije vesti

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na izgradnji brze saobraćajnice Valjevo – Lajkovac, i tom prilikom rekao da je zadovoljan dinamikom kojom radi kineska kompanija “Šangdong”.

“Brza saobraćajnica dovodi u Valjevo strane investitore. Planiramo da otvorimo 1000 novih radnih mesta u ovoj godini. Samo ”Hansgroe”, kao svetski lider u svojoj delatnosti, otvara 500 radnih mesta, a svega toga ne bi bilo da ne postoji perspektiva izgradnje ovog puta.”, rekao je ministar.

Dodao je i da će brza saobraćajnica imati 18 kilometara, i da je vrednost projekta 158 miliona evra.

“Nećemo se zaustaviti dok to ne ostvarimo, a tome u prilog govori i podatak da trenutno širom Srbije gradimo i projektujemo 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica”, poručio je Momirović.

Brza saobraćajnica Valjevo – Lajkovac značajna za obe samouprave

“Izgradnjom brze saobraćajnice ostvarujemo višedecenijski san povezivanja centra Kolubarskog okruga sa ostatkom Srbije. Sada to činimo povezivanjem Valjeva sa auto-putem “Miloš Veliki”, a to je od velikog značaja za sve opštine Kolubarskog okruga. Imajući u vidu skoro otvaranje dve fabrike u Valjevu, i novih radnih mesta, jasno je koliko je ova saobraćajnica bitna i za Lakovac”, poručio je predsednik te opštine Andrija Živković

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je istakao da je izgradnja brze saobraćajnice strateški najvažniji projekat za taj grad, koji ga povezuje sa “Milošem Velikim” i ostatkom Srbije.

“Najveći značaj se ogleda u sve većem interesovanju stranih investitora za dolazak u Valjevo, a dokaz toga su dva ugovora koje smo potpisali prošle godine sa nemačkim kompanijama, od kojih je jedna započela izgradnju svoje fabrike, dok će druga to učiniti u martu. To će doneti nova radna mesta za građane, ne samo Valjeva, nego čitavog Kolubarskog okruga”, kazao je Gojković.

Deonica Iverak–Lajkovac dužine 18,3 km, sa po dve trake u oba smera, projektovana za brzinu do 100 kilometara na sat, povezaće Valjevo s auto-putem “Miloš Veliki” (E-763), kao i delove Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine s auto-putem “Miloš Veliki” i dalje preko Koridora 10, sa Bugarskom i Grčkom.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *