Čestitka povodom Dana Grada

Gradske vesti

Povodom Dana Grada, Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo svim građankama i građanima upućuje iskrene čestitke, uz želje za bolju budućnost, razvoj i napredak našeg Grada.

Ovaj datum obeleževamo kao Praznik grada Valjeva, u znak sećanja na 20. mart 1804.godine,  kada su posle višednevne opsade srpske ustaničke jedinice ušle u Valjevo, dok su Turci pod okriljem noći prethodno napustili grad. Prvo poznato oslobođenje Valjeva, posle viševekovnog turskog ropstva, označilo je početak prerastanja orijentalne kasabe u evropski Grad sa hrišćanskim obeležjima. Kao što Sretenje, dan kada je počeo Prvi srpski ustanak, predstavlja početak stvaranja savremene slobodne Srbije, tako se u Valjevu 20. mart obeležava kao dan slobode, ali i dan početka novog kontinuiranog razvoja našeg Grada, njegove modernizacije i uključivanja u savremeno društvo.

Hvala svim Valjevkama i Valjevcima sa kojima smo zajednički prelazili sve prepreke, koji su nam bili vetar u leđa i podsetnik da se držimo dobrog puta. Radili smo i radimo, trudeći se da Valjevo bude najlepši Grad, a vreme će biti najbolji sudija kvaliteta i toga koliko smo uspeli da menjamo stvari na bolje – i to ne samo puteve i objekte, već i sami sebe.

U ime proslave Praznika grada Valjeva i u ime razvoja i napretka – Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo još jednom čestita Praznik Grada, sa nadom da zajedničkim radom nastavimo graditi uspešnije Valjevo!

Živelo Valjevo!

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *