ČITALAČKI IZAZOV U BIBLIOTECI

Gradske vesti
“Čitalački izazov” je nova akcija Matične biblioteke “Ljubomir Nenadović”, koja počinje danas (sreda, 1.novembar), a namenjena je svim sugrađanima, od dece do najstarijih. Akcija je zamišljena kao nadmetanje u čitanju literature, koju su izabrali bibliotekari, vodeći računa o izboru knjiga prema starosnim grupama. Najuspešniji u čitalačkom izazovu biće prigodno nagrađeni.
U predloženim naslovima za osnovce i srednjoškolce nije školska lektira, već naslovi savremenih i popularnih autora. U Matičnoj biblioteci veruju da je ovo dobar inačin promovisanja čitanja među mladima, rođenim u digitalnom dobu i upućenim na onlajn sadržaje. Za starije sugrađane izabrana su literarna dela, koja nisu isključivo bestseleri, već manje tražene i čitane knjige.
Po rečima Violete Milošević, direktorke Matične biblioteke, u “Čitalačkom izazovu” mogu da učestvuju svi a ne samo članovi biblioteke. Po završetku akcije, koja će trajati do 10.decembra,  učesnici će odgovarati na pitanja o pročitanom, koju su pripremili bibliotekari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *