CRVENI KRST VALJEVO- TRKA ZA SREĆNIJE DETINJSTVO

Gradske vesti
U obeležavanje “Dečje nedelje” od 2. do 8.oktobra, sa bezbroj programa za najmlađe Valjevce, uključila se cela zajednica, Grad Valjevo, ustanove kulture i škole kao i mnogobrojna udruženja, koji su dali svoj doprinos propagiranju svih onih vrednosti neophodnih u razvoju dece i mladih. Kroz igru i pesmu, pozorišne predstave, literarne skupove, izložbe, sport i mnoge druge sadržaje slavljeno je detinjstvo i sve one blagodeti najbezbrižnijeg doba na ubrzanom putu ka zrelosti i većoj odgovornosti.
Značajno mesto u programu “Dečje nedelje” tradicionalno je pripalo Crvenom krstu Valjevo, koje u subotu,7.oktobra organizuje atletsku trku za osnovce i srednjoškolce pod nazivom ” Trka za srećnije detinjstvo”. Po rečima Aleksandra Tomića, sekretara Crvenog krsta, ovo je još jedna aktivnost ove organizacije koja, kako je rekao, ima poseban prizvuk.
“Nije to samo sportska i atletska trka, njen slogan je – Imamo cilj, dođi na start! Želimo da fizičku aktivnost, ali i druženje i zajedništvo popularizujemo kod školske omladine.Važno da među decom, od trenutka kad pođu u školu pa do završetka osnovne škole i srednjoškolcima, promovišemo duh zajedništva. Nastojaćemo da taj dan provedu u vedroj i pozitivnoj atmosferi, da se, što bi naš narod rekao, “potrču”, ali da prevashodno budu srećni što su sa drugarima. Treba i da pokažemo da smo svi tu jedni za druge i kad nije neka velika muka, da smo spremni da ulažemo u zdravlje. Crveni krst pokazaće svoje organizacione i logističke kapacitete, pa ću tu učestvovati ekipe našeg podmlatka. Važno je da u završnici “Dečje nedelje” upravo ova trka bude masovna i vredan primer ophođenja prema zdravlju i fizičkoj aktivnosti. Primarni cilj trke nije takmičarski, naravno, proglasićemo najbolje, ali je važno da svaki takmičar uživa u zajedničkoj aktivnosti i lepo provedenom vremenu. Očekujemo dobar dece, više od 200 učesnika. Pošto je sportski rezultat u drugom planu, trka će biti prilagođena za masovno učešće dece. Neko mora da bude prvi i da pobedi, svi ostali biće “drugi”. Doprinos Crvenog krsta kao organizatora ove trke je da deca budu u prirodi, na vazduhu, na bezbednom mestu i prijatnom okruženju. Sekretarijat Crvenog krsta sa stručnim saradnicima, volonteri, članovi podmlatka i omladine sa svojim ekipama prve pomoći- svi će biti prisutni i angažovani.”- pojašnjava Aleksandar Tomić, uz želju da ovaj događaj u svima pobudi lepe emocije i ostavi dobar utisak.
Trka za srećnije detinjstvo je u subotu, 7.oktobra na Stadionu “Krušik” u 10 sati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *