DIVLJAŠTVO – OBRUKALI SRBIJU I USREĆILI NAŠE NEPRIJATELJE Poslanici opozicionih stranaka pokušali da prekinu obraćanje Vučića, reklamirajući navodnu povredu Poslovnika

Vesti iz Srbije i regiona

Sramno! Opozicioni huligani krenuli u napad na predsednika Aleksandra Vučića dok je sa skupštinske govornice pozdravljao naše heroje sa Kosova i Metohije!

Naime, umesto jedinstva koje nam je preko potrebno, predstavnici opozicije su juče u parlamentu, na posebnoj sednici o KiM, napravili haos i osramotili našu zemlju. Da bruka bude veća, oni su krenuli da prave incidente kada je Vučić pozdravljao naše heroje i žrtve sa KiM.

Haos je počeo kada su nakon skandiranja poslanici opozicionih stranaka pokušali da prekinu obraćanje Vučića, reklamirajući povredu Poslovnika. Napali su ga jer im je više stalo do poslovnika nego do KiM.

Interesatno je i da je isti ovakav incident u kom su učestvovali poslanici Dveri, Zavetnika, Nove DSS, Narodna stranka napravio Aljbin Kurti 2015. u skupštini lažne države dok je bio u opoziciji. Dokaz da su se ugledali na Kurtija, jeste i taj što je haos koji su izazvali poslanici dela opozicije predvođeni Boškom Obradovićem, Milošem Jovanovićem i Milicom Đurđević Stamenkovski, glavna vest u albanskim medijima.

Predsednik Vučić izjavio je, nakon incidenta, da su opozicioni poslanici cirkusom koji su napravili u parlamentu naneli ogromnu štetu Srbiji.

– Odbranićemo Kosovo i Srbiju od vas – poručio je on, i dodao da su građani mogli da vide huligansko ponašanje i istakao da su ti koji se predstavljaju kao patriote i državni elementi u stvari uvek bili antidržavni elementi.

– Dali su 35 naših svetinja i sve smo ih obnovili, koje su srušili sa albanskim separatistima – istakao je Vučić, i ocenio da bi ti poslanici, kada se neko ne slaže sa njima, odmah da tuku.

Predsednik je dodao da „na sreću takve kukavice ne vode Srbiju“. On je istakao da je za njega Kosovo srce Srbije, dok je za poslanike opozicije Poslovnik srce Srbije.

Vučić je poručio da ga neće sprečiti da govori, kao i da je opozicija došla da umesto srpskih zemalja brani poslovnik DS-a.

– Poslovnik i cirkus koji ste napravili. Dajte im Poslovnik i nek se jave, ja ću da prekinem da govorim – rekao je on.

Predsednik Vučić se tim povodom izvinio Srbima sa KiM koji su prisustvovali sednici.

– Sramota me od ovih ljudi što su ovo uradili, izvinite u njihovo ime – rekao je Vučić.

Srbi sa KiM koji su bili u sali su ga gromoglasno pozdravljali, na opozicionare su uzvikivali: „Kosovo nije Poslovnik“.

PLANIRANO I ORGANIZOVANO

Milenko Jovanov – Alo! – Dejan Briza

 

Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, poručio je juče za Alo!, komentarišući ponašanje opozicionih huligana, da nikoga oni nisu ni uplašili ni fascinirali.

– Ni predsednika Vučića ni nas iz poslaničke grupe „Aleksandrav Vučić – Zajedno možemo sve“. Ali je zanimljivo kako se opet pokazalo da su u stanju da se ujedine za sekund, ako treba da se napadne predsednik Vučić. Ovo je, siguran sam, bilo planirano i organizovano. Odustali su od skupa ispred Skupštine zato što nisu mogli da skupe iole ozbiljniji broj ljudi, ali su rešili da cirkus naprave u samoj skupštinskoj sali. Međutim, nije to ništa novo – istakao je on, i dodao:

– Ovo se dešava već ne znam ni sam koji put i to je posledica njihove nemoći. Navikli su da fraze i parole ispaljuju isključivo pred svojim istomišljenicima i ne umeju da se snađu kada je tu neko ko će da im odgovori, pa krenu u nasilje, viku i dreku. Strašno je što su pokazali da su im od KiM važnije poslovničke začkoljice, kao i slike koje su poslali u svet. Jedini ko je bio zadovoljan ovom slikom su neprijatelji Srbije i neka je to opoziciji na čast.

Aleksandar Marković – Foto: D. Briza

 

Poslanik Aleksandar Marković je za Alo! istakao da opozicionare KiM ne zanima.

– Grupa opozicionih poslanika iz redova poslaničkih grupa: Dveri, Zavetnici, Novi DSS i Narodna stranka je, ničim izazvana, prišla mestu na kome sedi predsednik države sa očiglednom namerom da izazovu incident. Ovo nije prvi put da svedočimo ovakvim izlivima prostakluka i primitivizma od dela opozicije, ali ovog puta su otišli najdalje u planu da izazovu nered i nestabilnost. Više je nego očigledno da im je to bila namera od samog početka sednice i jasno je da njih suština skupštinske teme, a to je KiM, i ne zanima – rekao je on za Alo!.

Izvor:https://www.alo.rs/vesti/politika/721545/obrukali-srbiju-i-usrecili-nase-neprijatelje/vest

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *