Dodela priznanja najuspešnijim sportistima u 2022. godini

Gradske vesti

Sinoć je u sali Valjevske gimnazije organizovana svečanost dodele priznanja najuspešnijim sportistima Valjeva u 2022. godini.

Nagradu za najuspešniji sportski kolektiv proglašen je vaterpolo klub „Valis“, dok je za najuspešnijeg sportistu Valjeva za 2022. godinu proglašen kapiten „Valisa“ i reprezentativac Srbije Aleksandar Kovačević.

Najuspešnija sportistkinja je Maša Cvetković, članica plivačkog kluba „Valis“, seniorski prvak Srbije na 1.500 metara kraul, vicešampion Srbije na 5000 metara, takođe kraul stilom, i juniorski prvak države na 200 metara delfin stilom.

Član biciklističkog kluba „Sputnjik“  Bogdan Angelovski je proglašen za najboljeg mladog sportistu Valjeva. On je u protekloj godini ostvario jedan od najvećih uspeha u istoriji valjevskog biciklizma,jer je objedinio titule kadetskog prvaka Srbije u drumskom i planinskom biciklizmu. U istoj kategoriji bio je najuspešniji i na MTB i drumskom prvenstvu Srbije.

U kategoriji mladih sportistkinja za najbolju je proglašena Ana Živanović, članica karate kluba 014. U protekloj godini osvojila je preko 50 zlatnih medalja na turnirima širom Srbije.

Nagrada za najboljeg sportskog stručnjaka otišla je u ruke Miloša Sakovića, trenera vaterpolo kluba „Valis“. Osvojio je više desetina medalja, a bio kadetski i juniorski reprezentativac Jugoslavije. Iako mlad, iza njega je već bogata trenerska karijera, pored mlađih selekcija klubova iz prestonice radio je u inostranstvu i to u Saudijskoj Arabiji i Indoneziji. Pod njegovom palicom „Valis“ se prvi put u istoriji plasirao i u Evrokup.

U kategoriji sportskih radnika za proteklu godinu, laureati su dr Nebojša Stojaković, predsednik vaterpolo kluba „Valis“ i direktor Ustanove za fizičku kulturu „Valis“ Željko Ostojić.
Nebojša Stojaković se već deceniju i po nalazi na čelu vaterpolo kluba, koji iz godine u godinu beleži sve veće uspehe. Uz već pominjanu seniorsku ekipu, mlade ekipe Valisa se ubrajaju među najbolje u Srbiji. Željko Ostojić već tri godine rukovodi Ustanovom za fizičku kulturu „Valis“, ali je za kratko vreme svojim angažmanom uspeo da obezbedi investicije u infrastrukturu sportskih objekata- SPC Petnica, Dom sporta „General Svetomir Đukić“ i halu sportova „Student“.

Specijalna priznanja dodeljena su posthumno Jovanu Bogdanoviću, bivšem karatisti i treneru i Ljubomiru Bogdanoviću- Ćubu, rukometašu i rukometnom treneru.

I ove godine dodeljene su pohvalnice mladim sportistima. Nagrađeni su: Nikolija Kulinčević i Mila Starčević iz biciklističkog kluba „Sputnjik“, Emilija Paramentić iz biciklističkog kluba „Boba“, Andrijana Rašević iz ženskog rukometnog kluba „Metalac“, Neda Nenadović iz odbojkaškog kluba „Srbijanka“ i Aleksej Pavlović iz valjevskog šah kluba „Sveti Nikolaj Srpski“.

/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *