DRUGA IZMENA PLANA KOMUNALNE IZGRADNJE

Gradske vesti
U skladu sa usvojenim drugim rebalansom odbornici Skupštine grada izglasali su i predlog druge izmene Plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture grada Valjeva za 2023,godinu, kojom ukupna opredeljena sredstva iznose 1,470,913,660 dinara.
Po rečima Branka Vukovića, rukovodioca Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu, uvećanje je 60 miliona i 800 hiljada dinara.
“Rashodi za komunalnu delatnost su planirani u visini od 317 miliona dinara, sredstva u ovom programu planirana su za 7 miliona i 700 dinara više u odnosu na prvu izmenu plana. U okviru programa javnog osvetljenja uvećanje je 4 miliona dinara za dekorativno osvetljenje mostova i nabavku novogodišnje rasvete. U oblasti vodosnabdevanje predviđena je druga faza izgradnje vodovodne mreže Beomužević-Pričević u iznosu od 4 miliona i 900 hiljada dinara, zatim izgradnja vodovodne mreže Zabrdica-Babina Luka u visini od 3 miliona i 600 dinara i izrada elaborata sanitarne zaštite jezera na Divčibarama u iznosu od 600 hiljada dinara. Uvećana su sredstva za izgradnju ulica u Privrednoj zoni od 11 miliona dinara. Za izradu turističkih info-tabli i smerokaza na Divčibarama  izdvojeno je milion i po dinara, za izradu kablovskog voda na Divčivarama od 900 hiljada dinara i za izradu projekta preparcelacije sa projektom geodetskog obeležavanja za potrebe eksproprijacije na Divčibarama u visini od 500 hiljada dinara. Za izgradnju kišne i fekalne kanalizacije ovom izmenom je predviđeno 96 miliona dinara, što je za 4 miliona dinara manje u odnosu na prvu izmenu Plana komunalne izgradnje. Program putne infrastrukture je uvećan za 20 miliona i 600 hiljada dinara, uvećan je iznos za rehabilitaciju gradskih ulica za 36 miliona dinara, redovno održavanje trotoara je povećano za milion i 700 hijada dinara a za 3 miliona dinara je uvećano redovno održavanje ulica. Za redovno održavanje asfaltiranih puteva sredstva su povećana za 5 miliona dinara, održavanje makadamskih puteva je uvećano za 4 miliona dinara. Izrada projektne dokumentacije sanacije klizišta povećana je za 4 miliona i 800 hiljada dinara a za uređenje mosta na reci Gradac sredstva su uvećana za 3 miliona i 300 hiljada dinara.”-obrazložio je Vuković.
U programu “Razvoj sporta i omladine” sredstva su uvećana za 23 miliona i 600 hiljada dinara.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *