DRUGI REBALANS- U GRADSKOM BUDŽETU 275,2 MILIONA VIŠE

Gradske vesti
Predlogom Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada za 2023.godinu-drugi rebalans, gradski budžet je uvećan za 275,2 miliona dinara, odnosno, za 5,77 odsto, što su odbornici usvojili na sednici Skupštine Grada. Posle drugog rebalansa javna sredstva grada iznosiće oko 5,188 milijardi dinara. Valjevo je, na osnovu više odobrenih projekata na konkursima republičkih institucija dobilo određena sredstva, uz obavezu da sufinansira te projekte, što je glavni razlog izmene i dopune Odluke o budžetu.
Rukovodilac Odeljenja za finansije Željko Tabašević je istakao da je još jedan razlog za donošenje rebalansa infrastrukturno opremanje dva nova obdaništa u prostoru Šeste osnovne škole.
“Što se tiče prihodne strane ukupna javna sredstva su planirana od 5,177,772 milijardi dinara. Obavili smo analizu i uradili projekciju tekućih prihoda do kraja godine, tako da smo sredstva povećali za 275, 2 miliona dinara. Kod poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke sredstva su povećana za 104,7 miliona. Što se tiče rashodne strane budžeta ukupna sredstva su planirana u iznosu od oko 5,177,772 milijardi dinara. U programskom delu budžeta smo povećali sredstva za komunalne delatnosti, lokalni razvoj, razvoj turizma, zaštitu životne sredine,  saobraćajnu infrastrukturu, predškolsko obrazovanje i vaspitanje, osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, dečju socijalnu zaštitu i zdravstvenu zaštitu, razvoj kulture i informisanja, razvoj sporta i omladine i za energetsku efikasnost.Najvažniji projekti su rekonstrukcija kotlarnice u kasarni “Vojvoda Živojin Mišić”, potom rekonstrukcija dečjih igrališta Predškolske ustanove “Milica Nožica”, kao i unutrašnje uređenje velike sale Centra za kulturu. Rebalansom će biti obezbeđena i dodatna sredstva za dva nova obdaništa u bivšoj Šestoj školi”.- rekao je Tabašević.
Drugim rebalansom predviđena su i dodatna sredstva za infrastrukturno opremanje Privredne zone u Valjevu.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *