Фантастичан успех Србије

Vesti iz Srbije i regiona

Председник Србије Александар Вучић обратио се јавности након што је наша земља постала домаћин престижне изложбе EXPO2027.

– Ово је фантастичан успех Србије – рекао је председник

Како је навео, долазак престижне изложбе у Београд је резултат великог рада и труда да се оваква манифестација доведе у нашу земљу.

– Борили смо се за сваки глас. Победили смо, добили смо 81 глас. Шпанија је добила 70. То је огроман успех Србије. Видео сам колико су људи из нашег тима уложили енергије, рада, знања. После 32 године донета је одлука, Пловдив је био 1991. године последњи у југоисточној Европи који је добио специјализовану изложбу, а ми је добијамо сада – каже Вучић.

Председник је напоменуо да ће Србија имати велике бенефите од одржавања изложбе EXPO2027 у Београду.

– То ће значити да већ сутра почињемо са великим радовима у сурчинској општини и Новом Београду, а читави доњи Срем ће доживети велики процват. 2,6 милиона туриста ће посетити нашу земљу, рачунамо да ће укупан економски ефекат бити 1,1 милијарду евра. Дакле, хотелијерство, угоститељство, све ће да процвета, Аеродром Београд, очекујемо око 100 земаља да буду присутне плус међународне организације – рекао је Вучић.

Председник каже да је Србија показала да може да оствари велику подршку у целом свету.

– Зидамо, градимо нови град, али овим градимо и будућност Србије. Показали смо да у политичком смислу можемо да добијемо широку подршку у свим деловима света и победимо земље попут Шпаније, САД. Наравно понуда Београда је била инзванредна. Хвала Блинкену на честиткама – поручио је Вучић.

Председник је рекао да је ово велики успех и за цео регион, те се захвалио свима који су гласали за Србију.

– Ово је огромно поверење у нашу земљу. Ово ће бити велики економски корак напред – закључио је Вучић.

Izvor:Politika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *