ФИНАЛНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ЗАВРШНОГ ИСПИТА

Gradske vesti

У сусрет завршном испиту 15. јуна 2023. године у Ваљеву је одржан састанак представника Школске управе Ваљево и директора основних школа са подручја Ваљева, Уба, Лајковца, Љига, Мионица, Осечине, Шапца, Богатића, Владимираца, Коцељеве, Лознице, Малог Зворника, Љубовије и Крупња. Учешће на састанку имали су окружни информатички координатори и саветници спољни сарадници. Кључна тема о којој се говорило је била у вези са спровођењем завршног испита за ученике осмог разреда основне школе.

На подручју Школске управе Ваљево укупно 4056 ученика осмог разреда полаже завршни испит. Од тог броја, у Колубарском округу је 1498 ученика, а у Мачванском округу је 2558 ученика.

Ученици раде тест из српског језика 21. јуна од 9 до 11 часова, тест из математике 22. јуна од 9 до 11 часова и тест из изабраног предмета (историја, географија, биологија, физика, хемија) 23. јуна од 9 до 11 часова. Прелиминарни резултати завршног испита су 25. јуна, а коначни резултати су 28. јуна.

Поред разматрања свих процедура спровођења завршног испита, посебна пажња је посвећена обавезној онлајн обуци за дежурне наставнике која се реализује на новој платформи „Пасош за учење – школе“. Платформи се приступа преко линка zuov.learningpassport.org. Говорило се и о додатном виду подршке ученицима приликом припремања за завршни испит преко портала еВежбаоница на коме су задаци из 7 предмета распоређени према тежини на три нивоа – основни, средњи и напредни ниво.

Скенинг центри у Ваљеву, Шапцу и Лозници су предвиђени за скенирање радова свих ученика осмог разреда са територије Школске управе Ваљево.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *