Godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića

Gradske vesti

U sredu, 4. maja se obeležava 23 godine od herojske pogibije pilota pukovnika Milenka Pavlovića.

Pomen pilotu Milenku Pavoviću će održati vladika Isihije sa sveštenstvom Eparhije valjevske.

U 12.04 časova će na spomen obeležju u Ulici Vladike Nikolaja, nakon preleta aviona cveće položiti porodica i predstavnici Grada Valjeva i Vojske Srbije.

Najavljeno je da će prisustvovati načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. U delegaciji će biti komandant RV I PVO  general-potpukovnik Duško Žarković i general Brane Krnjajić, komandant 204. vazduhoplovne brigade.

Ove godine će cveće biti položeno i na spomenik stradalima u ratovima od 1991. do 1999. godine, koji se nalazi na uglu Pasterove i Ulice pilota pukovnika Milenka Pavlovića.

Nakon toga, oko 13 časova će cveće biti položeno u selu Bujačiću, na mestu pada aviona. Tamo će cveće položiti pored porodice i predstavnika lokalne samouprave i zamenik komandanta RV I PVO general Željko Bilić.

U NATO bombardovanju Srbije, 4. maja 1999. godine je poginuo, na nebu iznad Valjeva, pilot pukovnik Milenko Pavlović. Svake godine od tada se prigodnim programom Valjevci podsete hrabrog čina pilota, rođenog u Gornjem Crniljevu 1959. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *