Gradonačelnik Gojković o važnim projektima u gradu Valjevu

Gradske vesti Najnovije vesti

Početak radne nedelje obeležilo je gostovanje gradonačelnika grada Valjeva Lazara Gojkovića na televiziji V5, koji je tom prilikom govorio o svim projektima koji se u ovom trenutku rade u našem gradu, ali i planovima za naredni period.

„Što se tiče infrastrukturnih radova, moram da kažem da sam zadovoljan, jer smo uspeli dosta toga da uradimo što se tiče rehabilitacije gradskih ulica i nekih putnih pravaca investiocionog održavanja u seoskim mesnim zajednicama. Znam da to nije dovoljno, očekujem podršku “Puteva Srbije” da pokušamo da neke putne pravce koji su prioritetni rešimo, možda i do kraja ove godine. Naravno, za nas jako važna je i Privredna zona, u koju smo investirali određeni deo sredstava iz budžeta. Uradili smo sve projekte za komunalno i infrastrukturno opremanje Privredne zone, bez kojih ove dve fabrike koje se intezivno rade ne mogu početi sa radom. Tako da očekujem da ćemo u narednom periodu uspeti to da rešimo”, naglasio je tom prilikom gradonačelnik Gojković i dodao da je takođe najbitniji i najveći projekat u ovom trenutku u Valjevu i Kolubarskom okrugu i brza saobraćajnica Iverak – Lajkovac. “Ono što je najbitnije i što je i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao, jeste da će do kraja sledeće godine to biti gotovo. Taj put je izuzetno značajan, jer siguran sam da je veliko pitanje da li bi nemački investitori, pa čak i “Gorenje”, koje posluje u našem gradu, da li bi se odlučilo da pravi još jednu halu i uposli još 1000 ljudi. Mislim da je to jako važno, da te stvari koje su kapitalne i koje će sutra puniti budžet grada Valjeva, zaposliti ljude, ostaviti ljude u Valjevu, da to u ovom trenutku nije zastalo i veoma se ozbiljno radi na tome”, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Gojković je prilikom gostovanja na televiziji V5 pomenuo i gasovod i poručio da je najbitnije to da će Valjevo sigurno dobiti gas, što je takođe važno za izgradnju novih fabrika, ali i rešavanje višedecenijskog problema aerozagađenja u Valjevu.

“Trenutno se radi na trasiranju budućeg gasovoda. Što se tiče grada Valjeva, imalo smo nekoliko sastanaka, planirano je bilo da do kraja godine gas stigne do Privredne zone, radiće se intezivno na tome, ali naravno ne mogu da pričam o nekim rokovima, to je opet pitanje za “Srbijagas”, ali je važno da se intezivno radi na tome. Trenutno se trasa obilazi, rade se istraživanja i ispitivanja zemljišta na tim lokacijama i ono što je jako bitno jeste da će Valjevo sigurno dobiti gas. Koliko puta smo pričali i o aerozagađenju, ali su fabrike da kažem samo ubrzale tu priču, a naravno da će posle toga doći i druga faza, a to je gasifikacija grada”, naglasio je gradonačelnik Lazar Gojković.

Radovi na rekonstrukciji stare Šeste škole u dva vrtića, najavljeni su za 1. septembar ove godine. Međutim, kako je gradonačelnik Valjeva objasnio, zbog određenih problema je rok za početak radova pomeren, ali će vrlo brzo krenuti radovi.

“Javna nabavka za izbor izvođača radova je prošla, ugovor je zaključen, nakon toga je bila javna nabavka za izbor nadzora. Tu je stigla žalba, naime trećeplasirani je uložio žalbu, to je otišlo na komisiju, na kojoj verovatno ima dosta predmeta. Ti ljudi su ja mislim 6. septembra primili to, ali ono što mogu da kažem i izuzetno sam srećan što je doneta odluka da je odbačena žalba. Dakle, mi sada nemamo nikakve prepreke da krenemo sa tim radovima, prijavili smo radove, ima rok od osam dana da protekne i ja očekujem da vrlo brzo krenu radovi. Moram da vam kažem da smo zaključili ugovor i sa Fondacijom Novak Đoković i to je sjajna stvar, oni će kompletno opremiti sve prostorije u ta dva nova vrtića. Imaćemo preko 500 mesta za mališane i siguran sam da ćemo vrlo brzo doći u situaciju da nemamo listu čekanja”, rekao je gradonačelnik.

Pored mnogobrojnih projekata koji su započeti u našem gradu, gradonačelnik Gojković je govorio i o ulaganju u sportsku infrasrukturu.

“Ove godine smo imali kamp Vanje Grbića u košarkaškom kampu Miloš Teodosić i mogu da kažem da je veliki broj devojčica i dečaka prošao za dva letnja meseca kroz Valjevo. Treba da se razmišlja u tom smeru da iskoristimo maksimalno Divčibare. Iz ovih razloga nam i treba Hala sportova, naročito ova za koju smo i spremili urbanistički projekat sa idejnim rešenjem, koja ima tri odbojkaška, tri košarkaška terena, a i kroz to ćemo razvijati sportski turizam. Trudićemo se da završimo teren na Studentu, da zamenimo parket u hali na Studentu. Ideja je da sledeće godine, naravno ako bude budžet dozvolio, da uradimo i jedan teren sa veštačkom travom. Takođe, raspisali smo projekat za Senjak, jer sjajni rezultati vaterpolista i plivača nas dodatno motivišu da radimo na tome da dobijemo zatvoren bazen. Sada ćemo završiti i unutrašnju rekonstrukciju Doma sporta “General Svetomir Đukić” i mislim da je jako bitno da radimo na unapređenju sportske infarstrukture”,  poručio je gradonačelnik Gojković.

Gradonačelnik grada Valjeva je prilikom gostovanja na valjevskoj televiziji napomenuo da je veoma ponosan na to što je urađeno 26 novih parkića za decu i da su u planu tri eko – parkića u još nekim mesnim zajednicama, ali da je cilj da sledeće godine možda svi vrtići dobiju takve parkiće.

B.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *