Gradonačelnik Gojković: Ulaganja u Grad i bolji život građana

Gradske vesti

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, gostujući u Jutarnjem programu TV Hepi, rekao je da se slika o Valjevu svakim danom menja nabolje, ne samo po preduzetim i ostvarenim projektima, već i u brizi za sve starosne kategorije građana.
” Iza nas su godine stagnacije Valjeva. U prethodne tri godine su vidljiva ulaganja u grad, pre svega zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije, koji su prepoznali trenutak kada treba da nam pomognu i pomažu nam da realizujemo projekte od vitalnog značaja. Izdvojio bih brzu saobraćajnicu Iverak-Lajkovac, koja nam je “ulaznica” za investitore, koji su nedavno došli u Valjevo.  Brza saobraćajnica nas povezuje sa auto-putem “Miloš Veliki”” i sa ostatkom Srbije, i od velikog značaja je za dolazak novih fabrika.Za kratko vreme smo pre dva meseca otvorili dve velike nemačke fabrike, “Bizerbu” i “Hansgroe”. Završen je još jedan od velikih projekata Dom za stara lica, posle skoro 13 godina otakao je počela gradnja tog objekta. Vrlo brzo ćemo u tom domu imati prve korisnike. Pre nekoliko godina smo rekonstruisali valjevski Dom zdravlja, završili smo Dom za stare za 113 korisnika, i pripremo projektno-tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju Opšte bolnice Valjevo. Na taj način završićemo sve objekte iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite. Bavimo se svim uzrasnim kategorijama, pored Gerontološkog centra, otvorićemo i dva nova vrtića do kraja leta sa novih 500 mesta. Pre dve nedelje počela je dogradnja jednog valjevskog vrtića donacijom Američke ambasade, za još 200 dece, čime će problem smeštaja dece u vrtiće konačno biti rešen. Neka nas samo bude više, pa ćemo graditi i nove vrtiće”.
Gojković je istakao da je sadašnje rukovdstvo na pragu da reši višedecenijske probleme grada. U ovoj godini biće, kako je rekao, realizovana tri važna projekta, zahvaljujući  Ministarstvima  ekologije i rudarstva i energetike, Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvu kulture. U pitanju su dovodjenje gasa u Valjevo, izgradnja dečjih igrališta u vrtićima i rekonstrukcija velike sale Centra za kulturu.
Na pitanje voditelja, da li će u Valjevu biti osnovano profesionalno pozorište, Gojković je rekao da od osnivanja Doma kulture 1960. godine u taj objekat skoro ništa nije ulagano, a da je rekonstrukcija prvi korak  da se stvore uslovi za rad profesionalnog pozorišta.

/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *