GRADSKA UPRAVA VALJEVO- POČELO PRIJAVLJIVANJE ZA KOMUNALNE PRIKLJUČKE NELEGALIZOVANIH OBJEKATA

Prijavljivanje za privremeno priključenje nelegalno izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu počelo je danas u svim opštinama i gradskim upravama u Srbiji i trajaće 30 dana, do 15.oktobra ove godine, saopšteno je u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Uredbom Vlade Republike Srbije je predviđeno da priključke na struju, vodu, gas, grejanje i kanalizaciju mogu da dobiju vlasnici nelegalizovanih  kuća ili stanova, koji su trajno rešavali svoje stambeno pitanje. Priključenje je moguće samo za jedan objekat, odnosno, jedan stan istog vlasnika. Uredbom je propisano da vlasnik objekta može da podnese zahtev na sve komunalne mreže ili samo na neku od njih, o čemu se izjašnjava u zahtevu za priključenje.
U  Info-centru Gradske uprave u Valjevu, na šalteru broj 11, prvog dana prijavljavinja vlada veliko interesovanje građana, kaže za naš portal službenica Dragica Tripunovska.
” Od jutros je interesovanje građana zaista veliko ali, s obzirom na to da je ovo tek prvi dan, očekujemo sve više građana, zato što ima mnogo objekata u postupku legalizacije a nisu priključeni na komunalnu infrastrukturu. Otprilike 20 hiljada objekata je u početnoj fazi ozakonjenja. Za sada građani dolaze po uputstvo o načinu prijavljivanja i da preuzmu zahtev za privremeno priključenje. U skladu sa potrebama građana da se informišu i predaju zahteve do utvrđenog roka, naša služba radiće svakim radnim danom od 7,30 do 19 sati, znači u dve smene. Prijavljivanje traje do 15. oktobra i, prema upustvima nadležnog ministarstva, neće biti produženja roka. “-pojašnjava Tripunovska.
Na šalteru smo zatekli Branka Rankovića iz Popučaka, koji je došao da se obavesti o potrebnoj dokumentaciji za priključenje na vodovodnu mrežu.
” Sa porodicom živim u kući izgrađenoj 1989.godine, koja nije legalizovana, a nije ni potpuno završena. Koristio sam izvorsku vodu, koja je sad zagađena, nije ni za napajanje životinja. Kuća je priključena na struju, potreban mi je samo priključak za vodu.  Nadam se da ću ovde dobiti sva uputstva, da ne lutam od službe do službe, i da najzad rešim ovaj višedecenijski problem u svom domaćinstvu.”-kaže Ranković.
Štampano uputstvo i zahtev, uz sva dodatna objašnjenja, mogu se dobiti na šalteru Gradske uprave broj 11, gde je i predaja zahteva sa potrebnim dokumentima.
Total
0
Shares
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Posts