Gradska voda od Carića do Šabačkog puta

Gradske vesti

Na održanoj sednici Skupštine grada Valjeva, direktor JKP “Vodovod” Ivan Filipović, obrazložio je plan i program poslovanja za 2022. godinu.

Planom i programom poslovanja za 2022. godinu, planirani su ukupni prihodi u iznosu od 503.430.000 dinara, 14.236.000 dinara čine prihodi od aktiviranja sopstvenih učinaka i veći su od procenjenih u odnosu na 2021. godinu za 13,6 %.  Kao jedan od razloga za povećanje prihoda za 2022. godinu, jeste povećanje planiranog većeg obima fizičke realizacije, kako za fizička, tako i za pravna lica. U strukturi prihoda, povećani su prihodi od subvencija grada Valjeva, zbog projekta zamene vodomera.

Prethodnih dana rađeno je čišćenje rezervoara na Cariću, a juče je puštena gradska voda, odakle će se snabdevati potrošači na Divljem brdu, Cariću, deo Bukovice, pa sve do Šabačkog puta.

“ Očekujemo da će uskoro svi korisnici od Carića do Šabačkog puta biti snabdeveni vodom. To su sjajne vesti, snabdevaćemo Carić, Bukovicu, Divlje brdo, sve do početka Šabačkog puta. Takođe, otvara se sjajna mogućnost  za Gornju Grabovicu. Dobijena je građevinska dozvola da se i Gornja Grabovivca poveže na taj rezervoar. Obezbedićemo sredstva i preko Nemačke humanitarne organizacije, u iznosu od osam miliona dinara”, naglasio je Filipović.

U narednom periodu u planu je izgradnji cevovoda u Žabarima, gde će vodu dobiti ljudi koji su se do sada snabdevali sa Vrela i sa mioničkog vodovoda. U prvoj fazi će se uraditi 6 kilometara cevovoda i u dugoj još dva kilometra cevovoda do mioničkog vodovoda, odnosno do mioničkog rezervoara.

B.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *