HK “Krušik”: Sve čine da fabriku prikažu u što lošijem svetlu

Gradske vesti Najnovije vesti

Nakon objavljenog teksta na portalu Nova.rs o Krušiku, oglasila se HK “Krušik” sa sledećim saopštenjem koje prenosimo u celosti:

“Jedan manji broj medija među kojima je i portal Nova.rs u kontinuitetu pišu o Krušiku u negativnom kontekstu. Poslednji takav tekst objavljen je 18. avgusta ove godine.

Svojim ranijim medijskim delovanjem značajno su doprineli narušavanju ugleda Krušika u zemlji i inostranstvu da bi potom fabriku koristili za političke obračune.

Ne možemo mi sprečiti nedobronamerne postupke onih koji su van Krušika, ali ohrabruje činjenica da je sve manji broj onih unutar kompanije koji omalovažavaju poslovne poteze i ostvarene rezultate i koji su ključni izvor neistina i dezinformacija pojedinih medija. Iskrene namere menadžmenta da informiše svakog zaposlenog u fabrici o stanju i budućim potezima nailaze na njihovu osudu jer se tim činom marginalizuje njihova uloga, smanjuje prostor u kome mogu da manipulišu sa radnicima i ono što je posebno važno, uskraćuju im se finansijski benefiti u vidu višegodišnjih nezasluženih stimulacija.

Krušik postaje fabrika kojoj se veruje. Obim novog ugovaranja Krušika u 2022. godini je trenutno na izuzetno visokom nivou i ima potencijal da dostigne najviši iznos ugovaranja u poslednjih nekoliko decenija. Ugovori za koje su do sada dobijene izvozne dozvole obezbeđuju uposlenost do kraja ove i veći deo prve polovine naredne godine. Svesni smo činjenice da Republika Srbija spada u red najzahtevnijih i najodgovornijih zemalja u svetu kada su u pitanju procedure za izdavanja dozvola za spoljnotrgovinski promet naoružanja i vojne opreme što je više puta potvrđeno od strane nadležnih međunarodnih institucija. Iskreno se nadamo da će Krušik dobijanjem dozvola za celokupan ugovoreni posao imati puno uposlenost u naredne dve do tri godine. Svesni smo takođe da aktuelno državno rukovodstvo čini ogromne napore da pomogne Krušiku na putu njegove konsolidacije pa su realna i očekivanja da će fabrika imati potpunu poslovnu stabilnost u narednom trogodišnjem periodu.

Krušik je uz ogromna odricanja uspeo da zaustavi negativne trendove u svom poslovanju. Potenciranja portala Nova.rs na „problemima“ fabrike još su jedan u nizu pokušaja obmanjivanja javnosti. Da je to tako najbolje potvrdjuje veliki broj zaključenih ugovora, izuzetno velika zainteresovanost kupaca za proizvode Krušika, bruto zarada od oko dva miliona dolara koja se redovno izmiruje na mesečnom nivou, preko hiljadu zaposlenih koji su prevedeni u status na neodredjeno, 1944 zaposlenih koji su ostvarili pravo na otežane uslove rada u nivou socijalno najodgovornijih fabrika u Srbiji (za pojedina radna mesta povećanje je 27% u odnosu na osnovnu zaradu), preko 130 zaposlenih kojima su uvećane grupe složenosti radnog mesta, više osvojenih novih proizvoda i nakon višegodišnje stagnacije, plasman proizvoda na ona tržišta na kojima do sada fabrika nije bila zastupljena.

Nećemo se obazirati na sumnje portala Nova.rs i komentare njihovih analitičara u pogledu problema vezanih za nabavku repromaterijala jer su i najveći laici u ovom zanatu svesni ograničenja izazvanih ratnim sukobima na tlu Evrope.

Krušik krajem ove godine, posle dužeg vremena, predviđa povećanje cene radnog sata zaposlenog, što je još jedan od koraka u pravcu podizanja zadovoljstva zaposlenih na čemu će se posebno raditi u narednoj godini u skladu sa utvrđenom poslovnom politkom.

Molimo portal Nova.rs da pokaže korektnost prema Krušiku. Takođe, molimo javnost da kritički i bez predrasuda ceni informacije plasirane od ovog i sličnih medija koji, koristeći podršku jednog broja predstavnika radnika kojima su uskraćene nezaslužene finansijske prinadležnosti, sve čine da fabriku prikažu u što lošijem svetlu”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *