Humanitarna čajanka u subotu 11. decembra

Najnovije vesti

Humanitarna čajanka Udruženja „Rodi se na lepom mestu“ biće organizovana u subotu 11. decembra 2021. godine u restoranu „Tajna“ na Pećini od 12 do 15 časova.

“U tom vremenu ćemo služiti čaj svima koji dođu i koji će čaj platiti onoliko koliko žele i mogu, a na poklon će dobiti šolju sa logom udruženja. Osim ličnog dolaska, moguće je svoju šollju čaja dobiti i uplatom donacije na račun Udruženja: Rajfajzen banka: 26591031000090697

Ideja je da ovom akcijom nastavimo sa prikupljanjem novca za opremanje ginekologije i porodilišta Opšte bolnice u Valjevu.

U ovom trenutku raspolažemo sa 2.269.671 dinara i glavni cilj nam je bio nabavka porođajnog stola, za koji je potrebno mnogo više novca od ovog iznosa! Na žalost, cela situacija u zemlji svetu, prouzrokovana pandemijom Korona virusa je onemogućila da u saradnji sa ljudima velikog srca i društveno odgovornim kompanijama, dostignemo ovaj cilj!

Ipak, ne možemo biti nezadovoljni, jer u protekle tri godine, koliko postoji ovo Udruženje, vidljivo smo unapredili uslove boravka, lečenja i rada na ovim odeljenjima!

U Valjevu je 2018. godine na inicijativu tadašnjeg načelnika Ginekološko akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Valjevu, dr Nenada Dimitrijevića, osnovano Udruženje „Rodi se na lepom mestu“. Glavni cilj je bio da se odeljenje gonekologije i porodilišta Opšte bolnice u Valjevu obnovi, obzirom da se u jedno od najvažnijih odeljenja nije ulagalo proteklih 20 godina. Zahvaljujući podršci Grada Valjeva, ali i brojnih građana, privatnih preduzetnika, firmi i organizacija do sada je skupljeno oko 230.000 evra kroz rad Udruženja i preko donacija bolnici, koje su podstaknute našim aktivnostima, od čega je oko 67.000 evra prikupljeno direktno uplatama Udruženju!

Nakon 3 godine našeg postojanja i zalaganja za Ginekološko akušersko odeljenje valjevske bolnice je sada bogatije za:

– Tri ultrazvučna aparata, od kojih su dva visoke klase, a jedan srednje klase. Jedan od njih je opremljen sa dve  4D sonde i neonatološkom kardiološkom sondom.

– Dva UZV aparata su opremljena i sa neonatološkim sondama za tek rodjene bebe.

– Nabavljena su 3 CTG aparata od kojih je jedan za blizanačke trudnoće.

– Kupljen je prvi radio nož

–  Opremljena je operaciona sala za patologiju grlića materice, sa sve adekvatnom stolicom

– Nabavljen je najnoviji porođajnji sto koji je plaćen od naših sredstava i još jedan koji je nabavljen iz projekta koji je išao preko bolnice.

– Kupljena je oprema i instrumenti za sale za porođaje, operacione sale i ambulante.

– Stari ultrazvučni aparat je opremljen dodatnom sondom za pregled beba i prenet je u bolničku ambulantu, kako pacijenti ne bi morali da dolaze u stacionarni deo bolnice na preglede.

– Za naše najmlađe i najvažnije pacijente obezbedili smo SIPAP aparat, kao i pulsni oksimetar i laringoskop koji ranije nisu postojali na ovom odeljenju.

– Sređeni su svi krevetići za bebe i nabavljena je prva transportna izoleta.

– Svi kreveti u porodilištu su opremljeni novim dušecima, jastucima i posteljinama, novim spavaćicama za trudnice i porodilje.

– Nedavno je nabavljeno 10 grejalica i jedan indukcioni rešo za podgrevanje formula kojima se hrane bebe.

– Nabavljen je i novi otoman za UZV preglede i celo odeljenje je opremljeno sa novim enterijerom na svim odsecima, uključujući sve ambulante, odeljenje apoteke kao i sobu za sastanke lekara.

Želimo da naglasimo da sve ove stvari odeljenje nije imalo, a bili su osnovno sredstvo za rad, spašavanje života i brigu o pacijentima.

Udruženje “Rodi se na lepom mestu” se zahvaljuje svima koji su doprineli da se sva navedena oprema nabavi i da Ginekološko-akušersko odeljenje Opšte bolnice u Valjevu dobije odeljenje na koje naša deca i naše žene mogu biti ponosni. Ulagali smo svi u javno dobro koje će ostati generacijama za nama.

Pozivamo vas da u subotu, 11. decembra svi zajedno obelezimo završetak našeg rada”.

Predsednik Udruženja

Dr Nenad Dimitrijević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *