Igra i maštarije za najmlađe na Danima Lajkovca

Lajkovac Najnovije vesti

Proteklog vikenda je održan jubilarni peti Dečji dan u okviru manifestacije Dani Lajkovca, koji  koji je zadovoljio maštu i radoznalost najmlađih, kao i očekivanja roditelja.

Uz dobru interakciju sa najmlađom publikom, na početku programa odigrana je pozorišna predstava „Tri praseta“, a zatim je nastupilo više plesnih grupa različitog uzrasta Baletskog studija „In Lajkovac“, uz koreografije Nataše Ninković. Zatim su najmlađi uživali uz mađioničarski dvojac koji je, osim trikova poput pojavljivanja golubova iz šešira, pokazao i zavidno zabavljačko umeće.

Dečji i seniorski folklorni ansambli Kulturnog centra „Hadži Ruvim“, u pratnji orkestra Zorana Markovića iz Ćelija, izveli su Igre iz Srbije, Bugarku, Gornji visok, Igre iz Leskovca, Valjevsku Kolubaru i Vranje. Članica hora „Hadži Ruvim“  i pobednica Republičkog takmičenja u izvođenju tradicionalnih pesama Anđela Milosavljević otpevala je pesme „Rasti, rasti moj zeleni bore“ i „Jutro, Jelena“.

Tročasovno druženje završeno je odličnim nastupom ženskog višečlanog vokalno-instrumentalnog sastava „Od bisera oglica“, koji izvodi narodne i tradicionalne pesme. Sledbenice su legendarnog „Đerdana“, a predvodi ih kćerka Mire Vasiljević, koja je davnih godina osnovala ansambl koji je iznedrio mnogo kvalitetnih pevačica.

Magiji toplog popodneva doprineli su prateći programi na platou Gradske kuće. Na tri punkta brojnim zainteresovanim mališanima oslikavane su prelepe arabeske na koži, a bilo je i slikanja portreta. Odlični žongler sa loptom i čunjevima, pajaci na štulama, devojka klovn, zamrznuti Gospodin novine i Gospodin bista u plavom predstavljali su pravu atrakciju za lajkovačke mališane, a sa njima su se slikali i deca i odrasli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *