ИНФЛАЦИЈА У ОКТОБРУ ПАЛА НА 8,5 ОДСТО Мали: Очигледно су мере предузете претходних месеци већ дале свој резултат

Vesti iz Srbije i regiona

У СРБИЈИ је инфлација у октобру, према флеш-процени, износила 8,5 одсто, изјавио је данас потпредседник владе и министар финансија Синиша Мали.

– Са 10,2 одсто у септембру, инфлација је у октобру пала на 8,5 одсто, много брже од очекиваног. То је сјајна вест и желим да честитам грађанима Србије јер је то велики успех свих нас – казао је Мали новинарима током обиласка нове зграде Централе Пореске управе (ПУ) у Земуну.

Мали је нагласио да се једноцифрена инфлација очекивала у децембру, али како је нагласио, очигледно су све мере које су предузете претходних месеци већ дале свој резултат.

– Нижа су нам инфлаторна очекивања и много је већи пад инфлације него што смо очекивали. Значи, све оне активности које су везане за акцију Боља цена, контролу цена горива, за то што имамо једну од најнижих цена струје и гаса у Европи, али и то што и даље држимо под контролом неке цене основних животних намирница и рестриктивна фискална политика, допринеле су овом снажном паду инфлације у октобру – нагласио је Мали.

Izvor:novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *