Izgrađen parking sa 100 mesta u centru Lajkovca

Lajkovac

У центру Лајковца, испред некадашњег силоса и поред аутобуске станице, приводи се крају изградња јавног паркинга са 100 места. На јесен ће бити урађена фасада силоса, који је у власништву општине, чиме ће напокон бити уређен овај запуштени простор у центру колубарске вароши. Изградња овог паркинга, као и наредног у старој Колонији (близу хотела Лајковац), створиће услове за регулисања паркирања у центру града.

– Свесни чињенице да имамо несавесних возача, који паркирају аутомобиле где год стигну, размишљамо да, као и друге општине у Колубарском округу, уведемо систем наплате паркирања. Пре тога морамо урадити елаборат паркирања за насељено место Лајковац, а планирамо и нова паркинг места, првенствено на простору бивше Kолоније за шта је урађен пројекат. Од 2016. године стално нешто радимо  у центру, како бисмо га оплеменили: од реконструкције шеталишне зоне у улици Војводе Мишића, измештања Зелене пијаце и изградње дечијег парка на том месту, фонтане и трга испред зграде Општине, до изградње паркинга на овој локацији. Жеља нам је да изместимо аутобуску станицу и  ту урадимо кружни ток – рекао је председник општине Андрија Живковић приликом обиласка паркинга.

Уређење паркинга испред силоса је дуго одлагано, јер је било потребно добити сагласности и испунити посебне услове јавних предузећа „Железнице Србије“ и „Путеви Србије“. Показало се да је било неопходно изместити километар железничких каблова како би били започети радови за паркинг. Затим је урађена кишна и фекална канализација, нова расвета, бехатон стазе, дрвореди и на крају асфалт.

Површина паркинга је око 4000 квадрата, а вредност инвестиције око 30 милиона динара са ПДВ-ом. Извођач радова је Предузеће за путеве „Ваљево“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *