Izgradnja novih dečijih igrališta

Gradske vesti Najnovije vesti

Protekle godine Grad Valjevo je za naše najmlađe sugrađane izgradio 16 sertifikovanih dečijih igrališta. Bezbednost dece zahteva određene standarde na svakom igralištu koji moraju biti ispunjeni i država je takvu obavezu definisala u obliku sertifikata.

U planu je izgradnja dečijih igrališta u mesnim zajednicama Sedlari, Gorić, Naselje 27. novembar i igralište u parku Pećina.

Podsećamo da je Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo je sredstva u iznosu od 5.000.126,00 dinara za projekat grada Valjeva: „Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih deponija izgradnjom eko-parkića“.

Ukupan iznos projekta je 9.000.158,40 dinara, visina udela u finansiranju projekta koji obezbeđuje grad Valjevo je  4.000.032,40 dinara

Realizacijom ovog projekta koje je podržalo Ministarstvo zaštite životne sredine, biće izgrađena tri eko – parka i to na sledećim lokacijama: Ulica Prote Mateje Nenadovića – Brankovina,  Ulica Jovana Urbana – Valjevo i u Ulici Beogradska – Popučke.

Po projektu i ovde je reč o tipskim dečjim igralištima, površine oko 50 metara kvadratnih, sa podlogom od livenog tartana, na kojem je postavljena ljuljaška, tobogan i njihalica cvet, a namenjeno je mališanima starosti od godinu do sedam godina.

Sprave su grupisane tako da se na prostoru igrališta mogu neometano igrati različite starosne grupe dece. Deo rekvizita je pogodan za korišćenje osobama sa posebnim potrebama čime je ostvaren i inkluzivni karakter samog igrališta.

Igrališta su ograđena  metalnom ogradom i postavlja se mobilijar.

IzvorVA014.info/B.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *