Izložbeni prostor u Pričeviću za predstojeću manifestaciju

Na juče održanoj konferenciji za medije Dragomir Vitorović, predsednik Komisije za selo i poljoprivredu grada Valjeva najavio je izgradnju izložbenog prostora u Pričeviću za predstojeću manifestaciju “Ovčarska izložba”.

„U pitanju je izgradnja nadstrešnice trajnog tipa za Ovčarsku izložbu koja se održava u Pričeviću. S obzirom da je prošle godine bila epidemija  korona virusa  i da se ovčarska izložba nije održala ali da su ipak poljoprivrednici  valjevskog kraja  na  Poljoprivrednom sajmu u Novom sadu osvojili  prestižne nagrade u ovčarstvu u kategoriji Sjeničkih ovaca . Ti takmičari, valjevski ovčari, a bilo ih je dosta, zaslužuju da se jedan takav objekat napravi.  Upriličili smo sastanak sa gradonačelnikom  i dogovorili da se u realizaciju tog projekta krene. Obratili smo se građevinskoj firmi  „Greda“ Valjevo, vlasniku gospodinu Zoranu Stankoviću koji nam je izašao u susret  i već  narednih dana projektant će izaći na teren u Pričević da se projektuje nadstrešnica”, rekao je Vitorović i najavio da će Ovčarska izložba ove godine trajati dva dana.

Po rečima prof. dr Radosava Vujića člana Komisije za selo i poljoprivredu grada Valjeva,  izgradnja izložbenog prostora u značajnoj meri će uticati na kvalitet same manifestacije.

“Naši poljoprivredni proizvođači, odnosno izlagači zaslužuju prostor gde će moći da izlažu svoja grla. Imali smo sreću da je na proteklim  izložbama bilo lepo vreme a izgradnjom ovog prostora  u značajnoj meri će uticati na kvalitet i nivo te manifestacije. U tom prostoru moći će da se smesti između 300-500 grla. Cilj nam je da omasovimo manifestaciju,  da se pojavi što veći broj poljoprivrednih proizvođača sa svojim grlima. Ne treba pričati o potencijalima kada je sjenička ovca i njeno gajenje na ovim prostorima . Prošle godine osvojili smo vrlo vredne nagrade na Novosadskom sajmu  i bio je zastupljen značajn broj naših poljoprivrednih proizvođača  i značajan broj grla”, rekao je dr Vujić i najavio učešće naših poljoprivrednih proizvođača na predstojećem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom sadu.

“Naravno i ove godine ćemo učestvovati na Novosadskom sajmu sa 50 grla u različitim kategorijama. Nadamo se da i ove godine prođemo zapaženo  bez obzira na otežavajuću sušnu godinu gde poljoprivredni  proizvođači nisu imali u dovoljnim količinama kabaste hrane ali grla koja smo zajedno odabrali sa kolegama iz Agrorazvoja sigurno da će biti pravi reprezenti  Sjeničke ovce na Novosadskom sajmu.

Mislim da je mnogo bitno što je i gradska vlast podržala  uređenje ovog prostora koji  je vlasništvo grada Valjeva. Zaslužuju to naši poljoprivredni proizvođači  kao i svi posetioci koji dolaze na tu manifestaciju, a svi znamo da ih ima u velikom broju”, zaključio je prof.dr Radosav Vujić.

Total
0
Shares
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Posts