Javni poziv za privredne subjekte za energetsku efikasnost

Gradske vesti Najnovije vesti

Gradsko veće grada Valjeva donelo je Odluku o raspisivanju Javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionioh pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote na teritoriji grada Valjeva u 2022. godini.

Javni poziv je raspisan za privredne subjekte, koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata putem ugradnje solarnih panela  za proizvodnju električne energije za sopstbvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionioh pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote.

Cilj sprovođenja ove mere je unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Valjeva.

Pravo učešća na ovom javnom pozivu imaju svi zainteresovani privredni subjekti koji ispunjavaju zakonom utvrđene uslove za obavljanje delatnosti i koji ispunjavaju uslove definisane Pravilnikom i ovim Javnim pozivom, a koji vrše nabavku, radove i ugradnju materijala, opreme i uređaja.

Ukupna sredstva za program energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova iznose 60.000.000,00 dinara, od kojih je Ministarstvo rudarstva i energetike obezbedilo 30.000.000,00 dinara. Od ukupno 60.000.000,00 dinara, za ove dve mere koje su obuhvaćene Javnim pozivom opredeljeno je 20.000.000 dinara, do čega je 15.000.000 za prvu meru, a 5.000.000 za drugu meru.

Javni poziv je objavljen na zvaničnoj prezentaciji grada Valjeva: www.valjevo.rs .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *