“ЈЕШЋЕМО ПАРИЗЕР У СРЕДУ СВИ ЗАЈЕДНО” Вучић о опозицији – Довољно је да погледате папир, резултати оних из бившег режима се виде

Vesti iz Srbije i regiona

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствује данас обележавању почетка радова на изградњи фабрике аустријске компаније Палфингер у Нишу.

Председник је између осталог одговарајући на питања новинара говорио о смањењу цена, као и имевању опозиције на рачун паризера и основних животних намирница о којима је говорио на својој конференцији за новинаре.

– Када би нешто знали не би тако писали. Они не знају ни каква је улога председника ни владе, шта се сме шта се не може. Ми ћемо наставити да тражимо решења и да убрзано спуштамо инфлацију. Потешкоћа имамо са ценом нафте на светском нивоу. То се увек одрази на произвођачке цене. Ми ћемо наставити колио сутра. Мени је нормално – ја сам одрастао уз паризер и мајонез, пошто су рекли да ваљда није доброг квалитета, јешћемо га сви заједно. Верујем да имамо нове резултате у проналажењу нових производа којима ћемо да спустимо цене. Тражићемо нове инструменте. Увек ћемо се трудити да заштитимо становништво и трудићемо се да спуштамо цене. Они који не разумеју шта је тржиште и како капитализам функционише, који глуме модерност а заправо желе да нас врате у период самоуправљања, у којем нико не би имао ништа, ти боље да се не мешају у посао. Уосталом, резултати оних из бившег режима коју су све знали и који су нам све објаснили су били такви да нам је ниво незапослености у Нишу био 29,7%, а ниво незапослености младих преко 60%. Данас је ниво незапослености у Нишу 11,3%, на нивоу Србије 9,6%. Само да видите какве су се драматичне промене догодиле у Нишу – ми Срби смо такви, увек је лакше да критикујемо. Довољно је да погледате папир – просечна плата у Нишу била 314, сада је 699 евра. Ако ти није довољна разлика за 10 година, да плате б уду 120% увећање, а да живите у тржишној економији… Ја мислим да људи виде тај просперитет – рекао је Вучић.

Izvor:Novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *