JKP TOPLANA VALJEVO POZIVA GRAĐANE DA SPREMNO DOČEKAJU PREDSTOJEĆU GREJNU SEZONU

Gradske vesti

Do zvaničnog početka grejne sezone, 15.oktobra, preostalo je još dovoljno vremena za blagovremeno čišćenje dimnjaka u ustanovama i domaćinstvima, što je u nadležnosti JKP “Toplana” Valjevo. Kako smo navikli da mnogo toga radimo “u pet do dvanaest”, nije naodmet podsećanje na usluge Dimničarske službe u okviru komunalnih delatnosti Toplane.

Dimničarska služba pocela je sa radom pocetkom 2023.godine .Zaposleno je pet radnika, koji su završili praktičnu i teorijsku obuku za čišćenje i kontrolu dimnjaka, grejnih ložišta i nadzor ventilacionih propusta u zgradama. Dimničarske usluge, u skladu sa odredbama Zakona o komunalnim delatnostima i Odluke o dimnicarskim uslugama, spadaju u red komunalnih delatnosti obaveznih u objektima koji imaju dimnjake kao i ventilacione kanale.

” Naime, dimničarstvo je komunalna obaveza, kao što je i snabdevanje toplotnom energijom, snabdevanje vodom , iznosenje smeca…. Jedino akreditovano preduzeće na teritoriji Grada Valjeva je JKP “Toplana” sa svim stečenim lincencama za taj posao a sto je i potvrdjeno Resenjem nadleznog ministarstva. Nakon izvrsene usluge., dimnicar izdaje dimnicarski nalaz i misljenje u kome se konstatuje stanje dimnjaka i navode se uoceni nedostaci ukoliko isti postoje , a kao krajnja mera moze se naloziti i zabrana upotrebe dimnjaka do otklanjanja nedostataka.Cenovnik je dostupan na sajtu Toplane. Do sada smo se obratili školama, koje nisu u sistemu daljinskog grejanja, uglavnom u selima i, na osnovu sklopljenih ugovora sa direktorima škola, pružamo dimničarsku uslugu. Isto i je i sa obdaništima na seoskom području. Potpisali smo više ugovora i sa upravnicima stambenih zgrada. Obratili smo se i pravnim licima, ali tu za sada ne vlada veće interesovanje. Napominjem da je Korisnicima povoljnije da sklope ugovor sa Toplanom, nego da dobiju uslugu po pozivu, kad već problem iskrsne. Ovu mogućnost imaju i fizička lica, odnosno, domaćinstva, koja takođe mogu da sklope ugovor sa Toplanom na godišnjem nivou, što je povoljnije nego usluga po pozivu, a tu je pogodnost i čišćenja ložišnog uređaja uz dimnjak. Plaćanje nije avansno, već je ugovorom predviđen rok za izmirenje ove usluge.”- pojašnjava Janko Gagić, direktor JKP “Toplana” Valjevo.

Za usluge Dimničarske službe brojevi telefona su  014/35-11-916, 014/35-11-917 i 014/35-11-918. Potrebno je da stranka ostavi ime i prezime kao i svoj broj telefona radi dogovora sa Službom oko termina posete. Za kontakt je dostupana i e-mail adresa toplanavaljevo@gmail.com   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *