JKP “VIDRAK” – PODELA NALEPNICA KORISNICIMA KARTICE “TRI PLUS”

Podela nalepnica majkama sa troje i više dece, koje ostvaruju pravo na petnaest sati besplatnog parkiranja mesečno, počinje u utorak, 14. marta u Službi parking kontrole JKP”Vidrak”. Predviđeno je da nalepnice budu istaknute sa unutrašnje strane vetrobranskog stakla, kako bi korisnici ove usluge, čiji je početak najavljen za 1.april, bili prepoznatljivi  na parkiralištu. Ovo nam je potvrdila direktorka JKP “Vidrak” Ksenija Badema ,u okviru kojeg je i služba za upravljanje javnim parkinzima.
“Početkom marta “Vidrak” je, u saradnji sa  Pokretom za decu “Tri plus” iz Čačka, odlučio da pomogne porodicama sa troje i više dece, tako što će im omogućiti besplatne sate parkiranja sve do navršenih 18 godina najmlađeg deteta. Procena je da oko 600 majki, koje su vlasnice kartice “Cena minus za tri plus”, imaju pravo na ovu pogodnost.
To je za porodicu značajna ušteda na godišnjem nivou, od 180 besplatnih sati,  koju “pokrivamo” iz sopstvenih sredstava. Napomenula bih da je Valjevo prvi od 26 lokalnih samouprava koji ostvaruje ovu vrstu usluge. Nalepnice su odštampane, na njima je lični QR kod, grb grada Valjeva i grb “Pokreta za decu”Tri plus”. Petnaest sati besplatnog parkiranja mesečno na javnim parkinzima porodice će moći da koriste od 1.aprila, uz napomenu da se neiskorišćeni sati ne mogu prenositi u sledeći mesec”,-pojašnjava za naš portal direktorka Ksenija Badem.
U “Vidraku” kažu da je u gradu sve uočljiviji nedostatak mesta za parkiranje putničkih vozila, pa je ova mera pomoći roditeljima sa troje i više dece izvestan doprinos njihovom kvalitetnijem životu.
” Ne ulazeći u podatak o broju putničkih vozila u Valjevu, a vidimo da ih je mnogo, svesni smo činjenice da nema dovoljno javnih parkinga. Služba parking kontrole upravlja i brine o 1905 parking-mesta, od kojih je 99 u “crvenoj zoni”, dok je u “plavoj zoni” 1806 mesta. Rekonstrukcijom Ulice Vuka Karadžića taj broj je smanjen za 44 mesta za parkiranje. Pored plaćanja SMS-om, omogućeno je i plaćanje na mesečnom nivou. Postoje i povlašćeni korisnici, odnosno, stanari, koji na mesečnom nivou plaćaju 398 dinara u zoni stanovanja. Ova usluga je jedna od najjeftinijih u Srbiji, uprkos poskupljenju od prošle godine. Sve više je usmenih i pisanih zahteva građana za potrebom regulisanja parkiranja. To su situacije kada stanari ne mogu da koriste parking ispred svoje zgrade, jer je već zauzet. Pošto je mnogo takvih parkinga, koji nisu pod upravom “Vidraka”, nismo u nadležnosti da reagujemo.U toku je izrada Studije i procene proširenja parking-zone u Valjevu, koju radi Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo, saobraćaj i zaštitu životne sredine,”- kaže direktorka.
I u Službi parking kontrole je manjak radnika. Reoni parkinga obuhvataju devet sektora sa devet kontrolora, koji su u obavezi da u jednoj smeni kontrolišu 400 parking-mesta.
/redakcija/
Total
0
Shares
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Posts