Još jedan projekat za grad Valjevo

Gradske vesti

Najvažniji cilj prvog rebalansa budžeta grada Valjeva je obezbeđivanje dovoljno sredstava za  prenamenu stare 6. škole u dva vrtića. Po rečima gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića  za njega lično to najbitniji projekat u ovom trenutku u gradu Valjevu  i rešavanje jednog ogromnog problema, jer će lista čekanja dece za upis u vrtiće biti i veća nego prethodne godine.

„Zato je važno da što pre krenemo u realizaciju i dobijemo dva nova vrtića i preko 400 mesta za boravak naših mališana. Rebalansom smo opredelili mnogo velika sredstva za nas, 173 miliona dinara, ali do kraja godine ćemo uspeti da rešimo listu čekanja i taj problem koji godinama ima Predškolska ustanova „Milica Nožica“.

Time ćemo gotovo 80%, možda i 90% pokriti listu čekanja, koja će i ove godine biti izuzetno velika. Mislim da je to sa ovim fabrikama, koje posle 16 godina Valjevo dobija kao nove investicije i otvaranje novih radnih mesta, podjednako je važno za razvoj Valjeva“, rekao je gradonačelnik Lazar Gojković, obrazlažući predlog prvog rebalansa budžeta grada Valjeva.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je istakao da  je Valjevo jedini grad u Srbiji u kome se dešava da se grade tri fabrike.

„To je odlična vest da se grade tri fabrike koje će zaposliti 2300 ljudi u narednom periodu. Nema grada u Srbiji koji je u sličnoj situaciji i svi se radujemo tome. Podjednako je važno i ovo zbog čega smo radili prvi rebalans budžeta i kao što ste čuli od predstavnika predlagača, najveći iznos je od 173 miliona je opredeljen za rekonstrukciju stare 6. škole i prenamenu tog objekta u dva vrtića za Predškolsku ustanovu „Milica Nožica“. Ono što smo u rebalansu budžeta promenili se odnosi na sredstva koja su naš deo i kojim mi sufinansiramo određene projekte. Za nas su jako važni projekti u vezi zaštite životne sredine, rešenja problema aerozagađenja za šta smo dobili 60 miliona dinara, po 30 miliona iz budžeta Grada i od Ministarstva rudarstva i energetike. Još jedan projekat je jako važan, a to je zamena kotlova na individualnim ložištima i taj projekat realizujemo zajedno sa Ministarstvom zaštite životne sredine, uz učešće i sufinansiranje grada Valjeva“, rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković na sednici Gradskog veća.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *