JP “AGRORAZVOJ” RASPISUJE KONKURS ZA PODSTICAJE U POLJOPRIVREDI

Gradske vesti
JP Agrorazvoj-valjevske doline”, na osnovu Odluke o usvajanju plana nabavki za 2023. godinu od 12.maja ove godine, raspisaće u četvrtak, 18.maja konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi. Za Program podrške ruralnog razvoja za Grad Valjevo iz gradskog budžeta je za ovu godinu izdvojeno sto miliona dinara. Po rečima Gorana Marjanovića , direktora JP”Agrorazvoj”, od opredeljenih 100 miliona dinara za mere ruralnog razvoja je predviđen 91 milion dinara.
” U četvrtak raspisujemo konkurs za više podsticajnih mera, među kojima su nabavka poljoprivredne mehanizacije, prevashodno traktora i druge opreme, kupovina sadnica voća, investicije za program navodnjavanja kopanjem arteskih bunara, nabavka priplodnih grla i svih programa u mlekarstvu i pčelarstvu. Tu su i mere kreditne podrške za kratkoročne i dugoročne kredite. Visina nekih subvencija je povećana, konkretno u fizičke investicije, odnosno nabavku poljoprivredene mehanizacije. Konkurs će biti otvoren sve do utroška sredstava. Trebalo bi da opredeljena sredstva za ovu godinu budu dovoljna, a ukoliko to ne bude slučaj, biće iznađen neki drugi način finansiranja.  Polovinom juna biće raspisan konkurs za Podršku mladim poljoprivrednicima, za koji je opredeljeno 15 miliona dinara uz povraćaj od 70 odsto.”- najavio je direktor Marjanović.
Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi biće objavljen na sajtu JP”Agrorazvoj” i u nedeljniku “Napred”.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *