JUBILEJ POLJOPRIVREDNE ŠKOLE U VALJEVU

Gradske vesti
Poljoprivredna škola sa Domom učenika u Valjevu je ove sedmice nizom prigodnih programa obeležila vek postojanja i uspešnog rada. Osnovana je 1923.godine  kao prva srednja poljoprivredna škola u Srbiji i iznedrila naučnike, profesore na poljoprivrednim fakultetima i stručnjake u agraru, stekavši ugled jedne od najboljih obrazovnih ustanova ovog tipa u Srbiji i regionu. Povodom stogodišnjice Poljoprivredne škole  priređena je i Svečana akademija u Centru za kulturu kojoj su, uz domaćina direktora Milana Gajića, prisustvovali predstavnici gradskog rukovodstva, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i poljoprivrede Jelena Tanasković.
U pozdravnoj reči direktor Milan Gajić je rekao da je Poljoprivredna škola prolazila kroz mnoge teškoće, ali je izrasla u savremenu školu, opremljenu najsavremenijim nastavnim učilima, oplemenjenu ljubavlju svojih učenika i požrtvovanošću zaposlenih.
” Tokom svog postojanja i rada Poljoprivredna škola dala je veliki doprinos ne samo u unapređenju poljoprivrede Valjevskog kraja, već poljoprivrede uopšte. Danas je ovo savremena obrazovna ustanova, koju krase njeni učenici, dobitnici mnogobrojnih republičkih nagrada i priznanja iz oblasti poljoprivredne proizvodnje i prerade hrane, ali i iz drugih školskih predmeta. Odabrali smo put entuzijazma i volje za napredovanjem, a znati tradiciju škole je važno, da bismo lakše razumeli sadašnjost i da bi današnja mladost mogla da nastavi pozitivne vrednosti u budućnosti.”-rekao je direktor Gajić.
Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je naglasila da je Poljoprivredna škola ostavila neizbrisiv trag u vaspitanju i obrazovanju mnogih generacija.
” U toku svog postojanja ova škola dala ogroman doprinos poljoprivredi i društvu u celini. Tokom svih godina rada škola se dinamično razvijala, svoj rad je prilagođavala potrebama učenika i potrebama poljoprivrede. Želim da naglasim da će ova ustanova, u naporima da održi dostignuti nivo kvaliteta rada, imati i dalje podršku MInistarstva prosvete, jer je sama obezbedila takav status.”- rekla je Đukić Dejanović.
Čestitajući jubilej  ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković je rekla da Ministarstvo poljoprivrede uvažava kapacitet znanja u budućim generacijama, koje bi trebalo da iznesu, kako je rekla, sve što hoćemo i možemo, i da idemo u korak sa svetom.
Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je izrazio zadovoljstvo što se današnje generacije više interesuju za poljoprivrednu proizvodnju, nego što je to bio slučaj u minulim godinama.
” Da bismo odgovorili zahtevima i izazovima novog vremena, neophodno je da imamo mlade, obrazovane i stručne ljude, koji mogu da odgovore zahtevima moderne poljoprivrede. Dosadašnji rezultati uveravaju nas da će Poljoprivredna škola u Valjevu nastaviti da postiže vrhunske rezultate i da će biti okosnica razvoja našeg grada i naše zemlje.”-rekao je Gojković.
Na Svečanoj akademiji dodeljene su i zahvalnice zaslužnim predstavnicima ministarstava prosvete i poljoprivrede, Grada Valjeva, Školske uprave Valjevo, Srpske pravoslavne crkve i Policijske uprave Valjevo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *