KAMENIČKO POSELO

Gradske vesti
U okviru privredno-turističke manifestacije “Petrovdanski dani” u Valjevskoj Kamenici, koja se održava duže od dve decenije, biće priređeno i “Kameničko poselo” na letnjoj pozornici Osnovne škole “Milovan Glišić”. Ovo je dvodnevna proslava seoske slave Petrovdana, koja počinje 11.jula a završava se slavskom litijom i rezanjem slavskog kolača na dan praznika.
“Kameničko poselo” , u organizaciji Udruženja pesnika RIMA, posvećeno je deci i mladima, pa je predviđena radionica za izradu najlepše lile na letnjoj pozornici u Osnovnoj školi “Milovan Glišić” s početkom u 19 sati i 30 minuta. Sat kasnije je kulturno-umetnički program i predstavljanje godišnjaka “Lilak”, sabranih priča i pesama o Valjevskoj Kamenici, koji je priredila Radmila Nastić Antanasijević. Po njenim rečima, knjiga je namenjena na dar svim posetiocima manifestacije i učesnicima u radionici za izradu najlepše lile.Manifestaciju podržava Udruženje žena iz Kamenice, mnogi privrednici i Grad Valjevo. Udruženje žena predstaviće proizvode narodne radinosti i tradicionalne kulinarske specijalitete.
Lilanje i vatromet su od 21 sat i 30 minuta.
Slavska litija od školskog dvorišta do krsta u Kamenici i rezanje slavskog kolača je na Petrvdan, u sredu 12.jula, s početkom u 17 sati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *