KARAVAN “DIGITALNA EKSPEDICIJA” U VALJEVU

Gradske vesti
Karavan “Digitalna ekspedicija”, pokrenut pretprošle godine na inicijativu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, posetiće Valjevo kao svoju treću destinaciju u ovoj godini, posle Bora i Priboja. Kroz tematska predavanja i razgovore sa stručnjacima u oblasti IT sektora, građani će biti u prilici da sve saznaju o digitalnoj pismenosti i digitalnim veštinama, o prednostima upotrebe interneta i bezbednom ponašanju u digitalnom svetu. Obuka karavana namenjena je najširoj populaciji, mladima, njihovim roditeljima do najstarijih sugrađana. Za učenike srednjih i osnovnih škola, koji su najugroženiji u digitalnom prostoru, jer najviše vremena provode na društvenim mrežama, kreirana je serija radionica na temu bezbednog korišćenja interneta.
U Centru za kulturu Valjevo, u petak i subotu, 2. i 3. juna, biće organizovano niz sadržaja o digitalnim veštinama 21. veka, od 10 do 16 sati.
Karavan “Digitalna ekspedicija” se sprovodi uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarije za IT i eUpravu, uz partnerstvo nekoliko američkih i evropskih agencija za međunarodni razvoj.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *