KILOMETAR NOVOG PUTA U BEBIĆA LUCI

Gradske vesti
U Bebića Luci, zaseoku sela Vujinovača u Mesnoj zajednici “Poćuta” , asfaltiran je put dužine jedan kilometar prema Planu investicionog održavanja puteva u nadležnosti Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu. Drugom izmenom Plana komunalne izgradnje, usvojenom krajem juna, sredstva za program putne infrastrukture su uvećana za oko 21 milion dinara, pa će u ovoj godini biti asfaltirano više puteva, nego što je prvobitno planirano.
Bebića Luka, udaljena 25 kilometara jugozapadno od Valjeva, nedaleko je od manastira Pustinja iz 16.veka i Planinarskog doma na Medvedniku.  Predstavlja jedinstvenu etno-turističku celinu valjevskog kraja, koju posećuje sve više turista. Izgradnjom ovog puta je prevashodno olakšan svakodnevni život meštanima, posebno đacima iz Bebića Luke, koji đačkim autobusom putuju u Osnovnu školu “Zdravko Jovanović” u Poćuti.
Po rečima Branka Vukovića, rukovodioca Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu, u planu je asfaltiranje deonice dužine 2,6 kilometara, kojom će Bebića Luka biti povezana sa Planinarskim domom na Medvedniku.
Izvor:Va014.info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *