KIVOT SA MOŠTIMA VLADIKE NIKOLAJA U BEOGRADU

Gradske vesti
Kivot sa moštima Svetog vladike Nikolaja biće na čelu litije na praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, 25.maja u Beogradu, koji je gradska slava prestonice. Litija će od Vaznesenjskog hrama proći centralnim ulicama do Hrama Svetog Save , gde će patrijarh srpski Porfirije služiti moleban a potom se besedom obratiti okupljenima. Zbog dve velike tragedije, koje su se početkom maja dogodile u Beogradu i Mladenovcu, gradska slava biće obeležena u duhu molitve za mir među ljudima.
Prethodnog dana, 24. maja, mošti vladike Nikolaja biće prenete u valjevski Saborni hram, saopšteno je u manastiru u Leliću.Posle molebana i u pratanji episkopa valjevskog Isihija, mošti će biti prenete u Vaznesenjski hram u Beogradu u večernjim satima.
Svečana Spasovdanska litija krenuće od Vaznesenjske crkve do Hrama Svetog Save u četvrtak, 25. maja u 19 sati.
Obeležavanje Spasovdana biće u znaku reči Svetog vladike Nikolaja “Molitvom izmolimo blagosloveni mir među ljudima”, saopšteno je u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Mošti vladike Nikolaja biće prenete iz Lelića u Beograd na Spasovdan radi utehe i duhovnog osnaženja u ovim teškim danima.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *