Književno veče humanitarnog karaktera

Gradske vesti
Promocija zbirke pesama „Arijadna“ pesnikinje Radmile Nastić Antanasijević, održaće se sutra, 25. aprila 2023. godine u holu Centra za kulturu Valjevo, sa početkom u 18 časova.
“Zbirka pesama ,,Arijadna” je moja nova zbirka inspirisana grčkim mitom o nesrećnoj ljubavi Arijadne i Tezeja, i slamkom spasa, tom niti koju nam uvek neko treba u određenom trenutku pružiti, kao vid pomoći i izlaza iz teške i nerešive situacije. Inspiraciju sam pronalazila i u svojim ličnim osećanjima i emociji, i mom ljudskom i humanom porivu da ta Arijadnina nit uvek mora biti spasonosna. Samim tim želela sam da pomognem samohranoj majci i njenoj devojčici, koje su imale tragediju u porodici. Zato, u zamenu za dobrovoljni prilog samohranoj majci, na promociji knjigu poklanjam ljudima, koji će prisustvovati promociji i na taj način pomoći i učestvovati u humanitarnoj akciji”, kazala je autorka zbirke pesama Radmila Nastić Antanasijević.
O knjizi će govoriti Dragan Pavlović, književni kritičar i pesnik i Veroljub Bojičić, istoričar, uz muzičku podršku violinistkinje Jelene Golubović.
Moderator programa je Snežana Jakovljević Čkojić.
Podsećamo da je ovo četvrta samostalna zbirka pesama Radmile Nastić Antanasijević, sa motivima ljubavi i smrti.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *