KONAČNA ODLUKA! Krizni štab odobrio dočeke Nove godine, ali samo uz kovid propusnice!

Vesti iz Srbije i regiona

Krizni štab doneo je danas odluku da se proslave za predstojeće praznike dozvole, te da mere – ostanu iste. To je saopšteno danas posle sednice Kriznog štaba.

– Epidemiološka situacija stabilna poslednjih nedelja i stopa je među najnižima u Evropi. Ono što se pokazala kao ispravna odluka sa poslednje sednice Kriznog štaba je da raspust nije počeo ranije i da se u školama zadržala dobra epidemiološka situacija. Ovaj period slava i proslava evo već treću godinuz sredom pričamo da moramo biti svesni da je virus tu i da je omikron tu koji se znatno brže širi – rekla je dr Kisić novinarima.

Nova sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa počela je u 16 sati u Palati Srbija, a pred medicinskim i političkim delom Štaba bilo je samo jedno pitanje – hoće li biti dozvoljene novogodišnje i božićne proslave?

Direktor vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu i direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić izjavio je ranije da će jedna od tema sednice Kriznog štaba biti proslava Nove godine i produženje važenja kovid propusnica. Oko ovoga, međutim, nije bilo jedinstvenog stava struke – makar u javnosti.

Izvor:Alo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *