Konkurs domaćinstvima za sprovođenje mere zamene postojećeg energenta i prelazak na biomasu

Predsednik Komisije za realizaciju mera energetske sanacije Viktor Mićić, održao je danas konferenciju za novinare, na kojoj je najavio  javni poziv za učešće krajnjih korisnika u sprovođenju mere zamene postojećeg energenta u individualnim ložištima i prelazak na biomasu u cilju smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora na teritoriji grada Valjeva u 2022. godini.

„U prethodnom periodu komisija je radila na sprovođenju javnog poziva za izbor izvođača radova, odnosno privrednih subjekata koji učestvuju u dodeli i realizaciji ovog projekta. Stekli su se uslovi da se raspiše javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima, odnosno domaćinstvima. Konkurs zvanično počinje od sutra, 13.10.2022. godine i traje zaključno sa 20.10. 2022. godine. Ukupna sredstva podsticaja za realizaciju Programa iznose 36.000.000,00 dinara, od kojih Ministarstvo zaštite životne sredine obezbeđuje 28 miliona dinara, a Grad Valjevo 7.5 miliona dinara. Učešće u sufinansiranju od strane lokalne samouprave je 70%, a od strane građana 30%.  Potrebno je naglasiti da su korisnici u obavvezi da ugrade kotao do početka grejne sezone 2023/2024. godine. Dakle, trošak ugradnje ovog kotla ne ide u sufinansiranje, odnosno korisnici su dužni da sami ugrade u ovom periodu kotao“, poručio  je Viktor Mićić, zamenik predsednika Skupštine grada Valjeva i predsednik Komisije za realizaciju mera energetske sanacije.

Za sve dodatne informacije i obaveštenja u vezi javnog poziva, građani mogu pozvati na broj telefona: 014/294 – 790 ili se obratiti putem mejl adrese: individualna.lozista@valjevo.org.rs .
Konkursna dokumentacija može se preuzeti na internet stranici grada Valjeva: www.valjevo.rs ili lično na šalterima 11 i 12 u prizemlju Gradske uprave, kao i na pultu za informacije.

B.J.

Total
0
Shares
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Posts