Krizni štab zaseda u utorak: Odlučuje se o NAJNOVIJOJ MERI koja će trajati mesec dana

Vesti iz Srbije i regiona

Nove mere zbog omikron soja nisu isključene, a jedna od njih važila bi do kraja januara

Sednica Kriznog štaba zakazana je zbog prvih slučajeva omikron soja u Srbiji, a na njoj će jedna od tema sigurno biti kovid propusnice.

Štab će zasedati u utorak i dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, ne isključuje mogućnost uvođenja novih mera, uz preporuku ministarstva da kovid propusnice važe 24 sata sve do kraja januara

– Ne bih želeo da nam se slavlje pretvori u tugu, najbolje je da praznike provedemo kod kuće, u najužem krugu porodice. Ne želim da slavimo Novu godinu, a da već sutra neko završi na respiratoru ili, ne daj Bože, izgubi život – rekao je dr Đerlek.

– I dalje dnevno imamo oko hiljadu zaraženih, pa nije u pitanju samo Nova godina, već i katolički i pravoslavni Božić, pa Srpska nova godina… Sve do kraja januara imaćemo velike epidemijske rizike. Kolege će sigurno razgovarati o svemu što može da se primeni sada, a što se ministarstva tiče, preporuka je da kovid propusnice važe 24 časa. Ali Krizni štab će doneti preporuku, a Vlada odluku – rekao je on.

Izvor:Objektiv.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *