Lepota plesne umetnosti

Gradske vesti Najnovije vesti

Osmi festival plesa ,,Igraj , igraj Valjevo 2022.” održaće se u subotu, 5. novembra od 13.00 do 16.00  sati na Velikoj sceni Centra za kulturu Valjevo u organizaciji Studija M Valjevo i pod pokroviteljstvom grada Valjeva. Ulaz za sve posetioce je slobodan.

Ovo je već tradicionalni plesni spektakl za ljubitelje modernih plesova a pre svega modernog i džez baleta ali i disko densa. Uživaće se  u scenskim i modernim plesovima nekoliko škola plesa: VIVA DANCE ACADEMY i Plesni klub Heart Dance Team iz Novog Sada, Škola baleta DANCE PLUS iz  Beograda, Plesnog kluba Balerina iz Pančeva, Baletski studio IN iz Lajkovca, Baletski studio Srna iz Lazarevca i Studio M sa balerinama iz Koceljeve i Valjeva.

Na Velikoj sceni biće predstavljeno 30 koreografija u izvođenju 350 plesača.    Osim novih, biće tu i koreografije koje su osvajale mnoga priznanja na plesnim takmičenjima u Srbiji, ali  i van granica naše zemlje.

Studio M pokrenuo je ovaj festival sa idejom da u našem gradu okupi  škole modernih plesova, koje neguju scenske i urbane plesove i da našim najmlađima sugrađanima, ali i njihovim roditeljima,  priredi pravi spektakl plesne umetnosti modernih plesova.

Posebno nas raduje činjenica da mnogim plesačima koji dolaze u Valjevo ovo bude prvi javni nastup, a on se pamti zauvek i zauzima posebno mesto u srcu. Veliki kvalitet ovom festivalu    daju pobedničke i veoma zapažene koreografije na domaćim i internacionalnim takmičenjima, koje izvode najiskusniji plesači.

Po našoj dobroj tradiciji, svi učesnici festivala posetiće Narodni muzej  Valjevo, Modernu galeriju, Tešnjar i mnoga druga znamenita mesta i uveriti se da kultura ima veoma značajnu ulogu u životu grada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *