Lift stolica za osobe sa invaliditetom postavljena u SRC Petnica

Gradske vesti
Ustanova za fizičku kulturu „Valis“ postavila je lift stolicu za osobe sa invaliditetom na bazenu u SRC Petnica. Lift stolica je mobilna i dostupna je svima kojima je pri ulasku u bazen potrebna pomoć.
„SRC Petnica i bazeni postoje već skoro 40 godina, a ovo je prvi put da se i osobama sa invaliditetom postavljanjem lift stolice omogućio pristup bazenu. Lift stolica je mobilna, postavljena je u plićem delu olimpijskog bazena i dostupna je svima kojima je neophodna pomoć za ulazak u bazen. Cilj nam je da bazen učinimo dostupnim svima za korišćenje i ne postoji razlog zašto invalidi ne bi koristili bazen. To nije pitanje ugođaja za njih, već i važan segment u velikom broju medicinskog tretmana. Razumevanje potreba osetljivih društvenih grupa i kreiranje usluga socijalne zaštite u skladu sa tim potrebama, jedan je od važnih koraka ka jačanju osetljivih grupa i društva u celini i kao direktor UFK „Valis“ ponosan sam što smo realizovali i ovu inicijativu ispred grada Valjeva. Svakako smo raspoloživi da izlazimo u susret svim našim sugrađanima, posebno onim ugroženim“, poručio je Željko Ostojić, direktor Ustanove za fizičku kulturu „Valis“.
Vladimir Mišković, član Gradskog veća grada Valjeva je iskazao zadovoljstvo zbog postavljanja lift stolice i naglasio koliko je ova investicija značajna osobama sa invaliditetom.
„Ova pomagala su poslednja, ali daleko od toga da su jedina investicija u stvaranje uslova za ravnopravniji život osoba sa invaliditetom. U tom smislu, Valjevo se trudi da bude primer dobre prakse u ovoj oblasti. Ono što smo obećali, ispunili smo i drago mi je da smo uživanje u SRC Petnica približili i osobama sa invaliditetom. Samo oni ljudi čija je želja bila da samostalno koriste usluge bazena, znaju koliko su lift i stolica značajni. Neki od njih će, možda po prvi put ući u SRC Petnica i plivati u bazenu, što mi je posebno drago“, rekao je Vladimir Mišković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *