Литерарна секција из Лајковца четврти пут најбоља у Србији

Lajkovac

Друштво за српски језик и књижевност прогласило је литерарну секцију „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић” из Лајковца за најбољу у Србији у конкуренцији основних школа, четврти пут узастопно! На Филолошком факултету у Београду признањем „Проф. др Слободан Ж. Марковић“ награђени су и руководиоци „Разиграног пера“,  професори  српског језика и књижевности Лидија Марић Јовановић и Соња Миловановић.

 

Чланови Литерарне секције прошле школске године освојили су преко 50 награда на републичким и међународним конкурсима. Објављена су им 23 литерарна рада у зборницима и збиркама песама. Осим тога, „Разиграно перо” је реализовало креативне радионице, изложбе, обележило значајне празнике и књижевне јубилеје и учествовало у културном животу школе.

 

Професор српског језика и књижевности ОШ „Миле Дубљевић” Лидија Марић Јовановић добила је и јубиларно признање поводом двадесетпетогодишњице Републичког такмичења литерарних секција. Ово признање припало је  наставницима који су у овом периоду били најуспешнији у вођењу литерарних секција, а то је  Лидија Марић Јовановић постигла активним радом са младим литерарцима у две школе и освајањем девет годишњих награда. Признање се додељује и за висок степен стручности, методичке и педагошке обучености.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *